2024/09/24

Skandalingos istorijos pabaigą užglostė tyla

Prieš porą metų Panevėžio apygardos prokuratūroje garsiai prasidėjo ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Kupiškio rajono savivaldybėje. Į tyrėjų akiratį tuomet papuolė visas ratas valdininkų, tarp jų pats meras, jo pavaduotojas ir administracijos direktorius. Įtarta, kad Savivaldybėje klastoti kelionės lapai siekiant neteisėtai įgyti lėšų už kurą.

Nesurinkus reikalingų dokumentų skandalingasis procesas tyliai užgeso. O prokuratūros rekomendacija patraukti įtariamuosius drausminėn atsakomybėn nugulė į Savivaldybės lentynas.

Prokuratūros rekomendacijos

„Už pavogtą vištą Lietuvoje – kalėjimas, o kai pavagi milijoną – kalti netvarkingi dokumentai“, – taip prieš porą metų pradėtą ikiteisminį tyrimą mūsų rajono valdininkams šiandien apibūdina vienas šio proceso iniciatorių Kupiškio konservatorių lyderis Valentinas Beinoris.

Jo partija 2009-ųjų vasarą rinko duomenis apie Savivaldybės transporto išlaidas ir buvo suinteresuota, kad mūsų valdininkai oficialiai atsiskaitytų dėl įtarimų neracionaliai panaudojus lėšas kurui.

Pradžioje šis ikiteisminis tyrimas pradėtas Panevėžio apygardos prokuratūroje, bet dėl didelio krūvio po kiek laiko perkeltas į Kėdainius.

Pasak šio rajono apylinkės prokuratūros prokuroro Nerijaus Gružausko, minėto tyrimo esmė buvo ta, kad mūsų Savivaldybėje galimai buvo klastoti kelionės lapai. O tokios manipuliacijos kai kuriems asmenims nešė pelną.

Kaip įtariamuosius, Kėdainių prokurorai apklausė Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį ir tuometinį mero pavaduotoją Aidą Mikėną.

Nesurinkus pakankamai duomenų tyrimas šių metų pradžioje buvo nutrauktas. O įtariamąjį Ž. Aukštikalnį prokuratūra rekomendavo patraukti drausminėn atsakomybėn.

„Kupiškio rajono savivaldybės merui buvo pasiūlyta administracijos direktorių Ž. Aukštikalnį dėl kai kurių pažeidimų patraukti drausminėn atsakomybėn“, – apie ikiteisminio tyrimo pabaigą sakė prokuroras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video