2024/09/24

Šildymo pertvarka – per tris savaites?

Naujieji mokslo metai į visas ugdymo įstaigas atnešė nerimastingo šurmulio, bet kai kur esama ypatingo nerimo.

Salamiesčio ir Alizavos mokyklose šiemet nuspręsta rekonstruoti šildymą, statyti biokuru kūrenamus naujus katilus. Planai geri, o kokie padaryti darbai, kai šildymo sezonas jau ant nosies? Alizavoje statybininkai kruta, o Salamiestyje – tylu, nei darbų, nei darbininkų nematyti.

Kas vyksta, kodėl taip yra, ko tikėtis? Ar neatsitiks taip pat, kaip nutiko Subačiaus gimnazijoje, kuri jau antrąjį rugsėjį pasitiko statybininkų iki galo taip ir nebaigta rekonstruoti.

Rugsėjo 1 dieną rajono mero Jono Jaručio iniciatyva Savivaldybėje įvyko pasitarimas, kuriame dalyvavo Savivaldybės atstovai, Alizavos ir Salamiesčio pagrindinių mokyklų direktoriai Gintaras Paškauskas ir Dalius Žvybas, šildymo sistemų rekonstrukcijos darbus atliekančios UAB „Naujoji šiluma“ generalinis direktorius Vytenis Daunoravičius ir statybų techninės priežiūros vadovas Povilas Liaudanskis.

Suvėlavo projektuotojai

Kad suinteresuotųjų pusių pašnekesys būtų konkretus ir dalykiškas, tą pačią dieną Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas kartu su statybų techninės priežiūros vadovu Povilu Liaudanskiu apsilankė Alizavoje ir Salamiestyje.

Alizavos pagrindinėje mokykloje atvykėliai statybininkus rado dirbančius, ten dar atliekami bendrieji statybų darbai, bet iki katilinių sistemos rekonstrukcijų neprieita. Salamiestyje nerasta nei pradėtų darbų, nei darbininkų.

Pasitarime jaudulio neslėpė ne tik Salamiesčio ir Alizavos mokyklų vadovai, bet ir Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius: „Nežinia, koks šiemet bus ruduo, ar greitai atšals, neaišku, kada reikės įjungti šildymą.

Yra buvę metų, berods 2002-ieji tokie buvo, kai šildymą teko įjungti rugsėjo 25 dieną, vėliausiai pradedama šildyti spalio 10 dieną. Jeigu dabar dar darbai nejuda, tai kada suspės statybininkai, rangovai ir subrangovai viską padaryti? Salamiestyje net nepradėta, o viskas katilinėje išgriauta, išpjauti vamzdžiai, katilai išnešti…“



Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video