2024/09/24

Už informaciją apie marių niokotojus – mero įsteigta premija

Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis pažadėjo atiduoti dalį algos ir kartu su policijos pareigūnais važinėti į naktinius reidus, kad tik pavyktų išsiaiškinti, kas nuniokojo garsiuosius Kupiškio marių paplūdimius. Prieš mėnesį „aukštos“ kultūros poilsiautojai Drūlėnų pakrantėje šašlyką išsikepti sugalvojo padegę medinę persirengimo kabiną ir šiukšliadėžę. O prieš porą savaičių Vėžionių paplūdimyje trys suoliukai išrauti iš cementinio pamato, dar septyniems nulaužti ir sudeginti atlošai, išdažyti informaciniai stendai, subraižyti stalai ir paliktos krūvos šiukšlių.

Laužė ir degino

Kupiškio rajono meras šią savaitę į pasitarimą sukvietė policijos, aplinkosaugos atstovus bei Kupiškio ir Alizavos seniūnus. Šio susitikimo tikslas buvo užkirsti kelią netvarkai prieš metus įrengtuose Kupiškio marių paplūdimiuose ir sutramdyti neatsakingus asmenis.

„Praėjo tik metai, kai baigėme tvarkyti marias, o šią vasarą jas siaubia vandalai“, – sakė J. Jarutis.

Mero kantrybę perpildė prieš porą savaičių Vėžionių pakrantę nusiaubę poilsiautojai. Po vienos linksmybių nakties buvo išrauti mediniai suoliukai, kai kurie jų aplaužyti ir panaudoti laužams pakurstyti. Visoje teritorijoje mėtėsi šiukšlės, nulaužta keletas jaunų medelių, užpaišyti informaciniai stendai. Netgi akmenys, kuriais buvo sutvirtinta pakrantė, buvo išnešioti po paplūdimį.

Policijai apie šį įvykį buvo pranešta vos jį pastebėjus. Tačiau nuostoliai tiksliai dar nepaskaičiuoti.

Kiek kainuos poilsiavietę sutvarkyti, dar neaišku, bet Kupiškio seniūnas Julius Vytautas Semėnas patikino, kad tai bus skubiai padaryta. Jo teigimu, būtina ieškoti būdų, kaip pažaboti tokius veiksmus prie Kupiškio marių.

Mat tai jau nebe pirmas kartas, kai poilsiautojų ranka pakyla prieš svetimą turtą. Prieš mėnesį sudeginta persirengimo kabina ir šiukšliadėžė Drūlėnų pakrantėje.

„Jaunimo darbas – kieno gi daugiau čia gali būti. Širdį skauda, kaip niokojama tai, kas džiugino poilsiautojus. Bet žmonės negalvoja – tegu savo namų langus daužo ir supras“, – piktinosi seniūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video