2024/09/21

Ribas pametusios seniūnijos užbarikadavo poilsiavietę

Notigalė – vienas gražiausių ežerų ne tik mūsų rajone, bet ir Lietuvoje. Tačiau poilsiautojams ją pasiekti darosi vis sudėtingiau. Didžioji dalis šio ežero pakrančių apžėlusios ir užpelkėjusios, o vienintelis mažas paplūdimio lopinėlis pasiekiamas nebent tik galingais visureigiais. Mat šioje vietoje besiribojančios Skapiškio ir Kazliškio (Rokiškio r.) seniūnijos. Niekaip neišsiaiškina jos ir išmauroto kelio, vedančio į poilsiavietę, priklausomybės.

Ratams – pavojinga

„Dvi auklės, o vaikas be galvos“, – taip šią situaciją apibūdino Kazliškio seniūno pavaduotoja Nijolė Gasiūnienė.

Jai, kaip ir daugeliui poilsiautojų iš Kupiškio bei Rokiškio rajonų, puikiai žinoma jau gana sena problema dėl privažiavimo link vienintelės tvarkingesnės Notigalės ežero pakrantės.

„Kupiškėnų mintys“ taip pat pabandė savo transportu pasiekti šį nuostabaus grožio vandens telkinį. Privažiuoti jį pavyko tik su drebančia širdimi, jog gana aukštokas automobilis vienoje didesnių miško keliuko balų paliks ratus.

Pati poilsiavietė iš pažiūros nėra itin apleista: žolė aplink medinę pavėsinę ir sugverusį suoliuką apipjauta.

Tačiau smėlio, aplinkinių žmonių pasakojimu, buvusio ankstesniais metais, nebeliko nė žymės.

Šią nedidelio ploto teritoriją reguliariai tvarko Kupiškio miškų urėdijos darbuotojai – surenka poilsiautojų šiukšles, apipjauna žolę, patvarko medinę pavėsinę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video