2024/09/21

Netvarkomoms žaidimų aikštelėms lemta supūti

Senos ir sugverusios žaidimų aikštelės daugiabučių kiemuose po kelerių metų gali tapti tik relikvija. Jau dabar į jas dėl prastos būklės rizikinga išleisti vaikus. Bet kadangi lėšų šioms aikštelėms suremontuoti dar nenusimato, medinės kopėtėlės, sūpuoklės ir čiuožyklos paprasčiausiai supus arba jas pabaigs niokoti nedrausmingi lankytojai.

Neseniai į redakciją kreipėsi kupiškėnė, kuri piktinosi dabartine daugiabučių namų kiemuose įrengtų vaikų žaidimų aikštelių būkle. Vienoje jų Vilniaus gatvėje mažametė mergaitė patyrė nelengvą traumą – netvarkingoje aikštelėje ji susilaužė ranką.

Ir pasak pašnekovės, tokia nelaimė čia nutinka jau nebe pirmą kartą. Todėl moteris siūlė pasidomėti, kas privalo prižiūrėti tokias vietas.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis patikino, kad tai jų institucijos pareiga.

Tačiau kokie nors remonto darbai Kupiškio žaidimų aikštelėse jau seniai bebuvo vykdyti. Paskutinė kiek aptvarkyta aikštelė Aukštupėnų poilsiavietėje.

Nors tokios vietos mieste jau tampa pavojingomis zonomis ir kelia nerimą gyventojams, atnaujinti joms, pasak direktoriaus, nėra pinigų.

„Nieko nepadarysi, nėra lėšų“, – jau gana įprastą atsakymą pakartojo Ž. Aukštikalnis.

O komentarą, jog mediniai žaidimų įrenginiai taip ir supus, direktorius tai pavadino natūraliu reiškiniu.

Kartą per metus, pasak pašnekovo, prižiūrimos ir miesto sporto aikštelės. Didžioji dalis jų gana senos ir susidėvėjusios. Tačiau atnaujinti dėl lėšų stygiaus taip pat neplanuojama.

„Turime dvi iš pagrindų renovuotas aikšteles: prie abiejų miesto mokyklų ir naują stadioną“, – naudotis šiomis vietomis siūlė Ž. Aukštikalnis.

O senose, anot jo, gyventojai turėtų patys saugotis ir elgtis drausmingai. Neatsakingi lankytojai pridaro daug nuostolių tokiose vietose.

Vilniuje, Ž. Aukštikalnio žodžiais, žaidimų ir sporto aikštelėms prižiūrėti samdomos įmonės.

Jų darbuotojai kiekvieną dieną apžiūri šias teritorijas. Tačiau mes, pasak pašnekovo, tokiems sumanymams – per skurdūs.

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video