2024/09/21

Vangumas atsipirks europiniais milijonais

Panevėžio apskrities savivaldybėms gresia prarasti milžiniškus Europos Sąjungos pinigus, kuriuos ji skyrė šio regiono plėtrai. Mat prognozuojama, jog čia esantys rajonai dėl savo vangumo niekaip nesugebės iki metų pabaigos įsisavinti 30 procentų šių lėšų. Kupiškio rajonas savo suplanuotiems projektams kol kas panaudojo tik 0,38 procento pinigų.

Iki trečdalio dar toli

Praėjusią savaitę Rokiškyje susitikimą Panevėžio regiono vadovams paskyręs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis buvo gana griežtas.

„Panevėžio regionui nereikia ES paramos, todėl mes rimtai svarstome numatytų lėšų perskirstymą. Kada tai bus, dar negaliu pasakyti, bet tikrai bus. Kitos išeities, kaip paskatinti Panevėžį, mes nežinome“, – savo svečius ne itin džiaugsmingai pasveikino ministras ir pasiūlė kiekvieno Panevėžio regiono atstovui bent pasiteisinti dėl savo prastų rezultatų.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Panevėžio regionui iš 2007-2013 metų struktūrinės paramos pagal regioninę dimensiją skirta per 222 mln. litų. Didžioji dalis jos siūloma išnaudoti kaimo plėtrai, daugiabučių namų renovacijai ir kitoms svarbioms sritims.

Panevėžys iki šiol išnaudojo tik apie 11 procentų šių lėšų, nors dar iki šių metų pabaigos reikalaujama pasiimti bent trečdalį visos paramos.

Pagal lėšų įsisavinimą regione labiausiai atsilikusios yra Biržų, Kupiškio ir Panevėžio rajonų savivaldybės. Pastaroji kol kas neišnaudojo nė vieno lito.

Mūsų rajonas iš ES paramos panaudojo 0,38 procento pinigų. Kupiškis yra suplanavęs aštuonis projektus už 6,11 mln. litų. Penki projektai vykdomi, dviem – pateiktos paraiškos. Nė vienas dar nebaigtas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video