2024/09/21

Sportininkai pasigedo Lauko g. stadiono

Vasara – poilsio metas, kai atostogauja ir suaugusieji, ir jaunimas, ir vaikai. Pasidomėjome, ar užtenka erdvių ir noro kupiškėnams vasarą leisti ne pasyviai ilsintis, bet sportuojant.

Teniso kortuose bumbsi kamuoliukas

Kad Kupiškyje vasarą vis labiau populiarėja lauko tenisas, akivaizdu jau vien dėlto, kad pakupyje esančio teniso korto vartai beveik nebūna užrakinti. Čia tiek ryte, tiek per pietus, o vakarais visuomet, pamatysi ir jaunesnių, ir vyresnio amžiaus kupiškėnų.

Ankstyvą pirmadienio popietę korte sutikome du jau iš gimtojo miesto pabėgusius, bet čia pas tėvus grįžtančius jaunus žmones – Justiną Jarutį ir Dainių Vanagą. Justinas ir pats stebisi, kad į Kupiškį atlekia jau trečią savaitgalį iš eilės. Pabendrauja su tėvais, draugais bei džiaugiasi, kad pastaruoju metu gimtinėje jam atsirado daug užsiėmimų ir veiklos. Čia sugrįžti traukia ir neseniai, vos prieš metus, jo atrasta ir labai pamėgta sporto šaka – lauko tenisas.

„Kupiškyje pažaisti galima visiškai nemokamai, o Vilniuje valanda kainuoja nuo 40-ies iki 90-ies litų“, – kalbėjo J. Jarutis.

Abu žaidėjai akcentavo, kad pakupio teniso kortas įrengtas labai kokybiškai – dirbtinės žolės danga leidžia žaisti greitai ir tiksliai, gerai įtemptas tinklas, gal tik linijos, pasak Dainiaus, nėra labai tvarkingos. Lauko tenisą pamėgęs Dainius teigė, kad tai pats intelektualiausias ir labai įvairiapusis žaidimas. Jį žaisti gali bet kokio amžiaus žmonės. Tačiau būtina stebėti ir gebėti pergudrauti savo priešininką. Vilniaus universitete kultūros istoriją ir antropologiją studijuojantis vaikinas pasakojo sostinėje žaidžiantis mažai, daugiausia įgūdžius lavina grįžęs į Kupiškį.

Paklausti, kaip gauti rakinamo korto raktus, sporto aistruoliai teigė, jog tai nesudėtinga, tereikia kreiptis į Lauryno Stuokos – Gucevičius gimnazijos budėtoją. Išties, šį kortą prižiūri gimnazija. Žaisti jaunimas pradeda ryte, 8 – 9 valandą. Po pietų ar vakare susidaro net eilės, todėl norėdami būti pirmieji jie ateina anksčiau. Pasak D. Vanago, tokia situacija susidarė todėl, kad visą vasarą teniso kortai neveikia Lauko gatvėje esančiame stadione.“Vasara – pats tinkamiausias laikas sportuoti, o puikiai įrengti teniso kortai – uždaryti“, – piktinosi vaikinas.

Kodėl neveikė stadionas?

Rugpjūčio 1 d. Lauko g. stadione ant vartų iš tolo bolavo lapelis su užrašu, kad teniso kortai pradės veikti rugpjūčio 2 -ąją. Susitikome su Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktoriumi Zigmu Paulausku ir pasidomėjome, kodėl neveikė stadionas. Pasak direktoriaus, buvo planuota stadioną atidaryti rugpjūčio 10-ąją, kai Kupiškį pasieks akcija „Varom už Lietuvą“. Tačiau visi norintys sportuoti čia laukiami jau nuo rugpjūčio 2 d. nuo 8 iki 22 val. kasdien.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video