2024/05/13

Darželinukų vasara

Vasara – atostogų metas. Šiltuoju metų laiku atostogaujančių moksleivių poilsis dažnai apsiriboja kiemu ar viešnage pas senelius kaime. Žinoma, nemaža dalis laisvalaikį leidžia su taip pat poilsiaujančiais tėveliais, tačiau mokyklinio amžiaus vaikams ypatingos priežiūros nereikia. Kiek sudėtingesnė situacija susidaro tėvams, auginantiems ikimokyklinio amžiaus atžalas. Nuo vasaros vidurio gerokai sumažėja tris darželius lankančių vaikų, todėl jau keletą metų mūsų mieste įvesta tvarka, kuomet uždaromos dvi veikiančios ikimokyklinio ugdymo įstaigos, ir vaikai lanko vieną „budintį“ darželį.

Tvarka tinka

Šiais metais visus miesto darželius lankančius mažuosius priima vaikų lopšelis-darželis „Obelėlė“. Įstaigos vadovė Danguolė Koženiauskienė pasakojo, kad prasidėjus sunkmečiui ir taupant lėšas prieš trejetą metų pradėta taikyti praktika pasirodė besanti gera. Pirmaisiais šios naujovės metais darželių vadovų susitarimo būdu vaikai vasarą lankė vaikų ir jaunimo ugdymą centrą „Varpelis“, pernai tėveliai savo atžalas vedė į „Saulutės“ darželį, šiais metais eilė atėjo „Obelėlei“. Šiuo metu šį darželį lanko 49 vaikai, tačiau dažnai jų skaičius svyruoja nuo dvidešimties iki trisdešimties. D. Koženiauskienė, pasitarusi su pernai vaikučius priėmusios „Saulutės“ vadove D. Staišiūniene, nusprendė sudaryti dvi grupes po 25 vaikus. „Saulutę“ praėjusią vasarą lankė 36 mažyliai. Sudarytos grupės mišrios, jose pagal specialų grafiką darbuojasi auklėtojos Rasa Jurikienė, Vanda Valiaugienė ir Rima Simanavičienė. Pakalbinta auklėtoja Rasa Jurikienė akcentavo, kad vaikučiai, atėję iš kitų ugdymo įstaigų, puikiai adaptuojasi ir greitai susidraugauja su jų darželio vaikais. Ji džiaugėsi, kad birželio mėnesį jau spėjo paatostogauti, liepą padirbės ir rugpjūtį vėl ilsėsis. Darbu vasarą nesiskundė ir auklėtoja Vanda Valiaugienė. Tėveliams labai patogu tai, kad vaikų lopšelis-darželis „Obelėlė„ dirba nuo 7 iki 17.30, o vasarą darbo grafikas pailgėja iki 18 valandos.

Mokestis už darželį augs

Mokestis už darželį vasaros metu nesikeičia.Vaikučių, lankančių lopšelinio amžiaus grupę, tėveliai moka 5,50 Lt, vyresniųjų – 6,30 Lt mokestį už maitinimą ir po 50 ct mokestį už kiekvieną lankytą dieną ugdymo inventoriui, priemonėms įsigyti ir kitoms reikmėms tenkinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video