2024/05/14

Žmogaus ištvermės triumfas prie Lėvens tvenkinio

Praėjusį šeštadienį prie Kupiškio marių aštuntą kartą buvo surengtas Baltijos šalių atvirasis triatlono čempionatas. Pirmą kartą šios varžybos buvo įtrauktos į Europos triatlono sąjungos (ETU) varžybų kalendorių. Šiemet rungėsi 198 sportininkai iš aštuonių šalių.

Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes pagal amžių ir pajėgumą. Pirmosios grupės atstovai turėjo įveikti plaukdami 250 m, dviračiu nuvažiuoti 8 km, nubėgti 2,5 km. Antra grupė plaukė 750 m, nuvažiavo dviračiu 20 km, nubėgo 5 km. Trečiosios grupės sportininkai rungtyniavo 1500 m plaukimo distancijoje, dviračiu turėjo sukarti 40 km ir nubėgti 10 km. Visas rungtis jiems reikėjo įveikti be jokio poilsio. Tad ne veltui triatlonininkai vadinami geležiniais žmonėmis.

Plaukimo rungtis vyko mariose, bėgimo trasa vingiavo nuo vienos iki kitos šio vandens telkinio pakrantės, o dviratininkai, startavę nuo centrinio paplūdimio, apsuko ne vieną ratą pro Zuntę, Kupiškį ir Aukštupėnus vėl iki starto vietos.

Šįkart bene geriausiai sekėsi Baltarusijos sportininkams. Laurus nuskynė Aleksandras Vasilevičius ir Natalija Borisova-Novikova. Baltarusių buvo ir tarp prizininkų.

Per šias varžybas buvo kovojama ir dėl Lietuvos triatlono čempionų vardų. Geriausiu mūsų šalies šios sporto šakos atstovu tapo Paulius Dapkus, Baltijos čempionate užėmęs šeštąją vietą. Lietuvos čempionato sidabras atiteko Laurynui Urbšiui, bronza – Viliui Šnipaičiui.

Lietuvos čempione moterų grupėje tapo Londone gyvenanti Rasa Kavaliauskaitė. Antroji vieta atiteko Gintarei Masiliūnaitei.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video