2024/09/24

Su atestatais rankose į pasaulio sūkurį

Beveik 300 rajono bendrojo lavinimo mokyklų abiturientų penktadienį buvo įteikti brandos atestatai, nuskambėjo išleistuvių valso melodija.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientams iškilminga atestatų teikimo ceremonija tradiciškai vyko Kupiškio bažnyčioje, o Subačiaus ir Skapiškio moksleiviams – jų mokyklose.

Abiturientų šventė Kupiškyje

Penktadienį po pietų Kupiškio bažnyčioje dekanas Rimantas Gudelis aukojo šv. Mišias už Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenę ir abiturientus bei pašventino jų brandos atestatus. Dvasininkas jaunuoliams, išeinantiems į savarankiško gyvenimo kelią, linkėjo atsakingų, gerai pasvertų sprendimų, nesiblaškyti tarp „piktžolių“ ir „erškėčių“, atminti, kad jie patys yra savo ateities kalviai.

Gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas savo sveikinimo kalboje pabrėžė, kad atestatas liudys kiekvieno jį gavusiojo akademinę ir socialinę brandą, ir pasidžiaugė 72-osios laidos abiturientų aukštais egzaminų įvertinimais. „Egzaminų rezultatai labai džiuginantys ir optimistiškai nuteikiantys. Jų vidurkis net viršija bendrą visos Lietuvos abiturientų egzaminų vidurkį. Šimtuku buvo įvertintos Giedrės Jaruševičiūtės, Austės Žalnieriūnaitės, Karolinos Gailaitės, Gretos Budriūnaitės, Pauliaus Vitkūno, Ievos Bernotaitės, Tado Paliulio, Inetos Juozėnaitės žinios. 18 gimnazistų gaus atestatus su pagyrimu. Nėra buvę tiek šimtukų ir tiek pagyrimų. Egzaminų lygio kartelę jūs gerokai kilstelėjote. Tad būsimų abiturientų laukia dideli iššūkiai“, – negailėjo pagyrų sėkmingai įveikusiems egzaminų maratoną gimnazistams direktorius ir kvietė nenusiminti ir tuos, kuriems ne taip gerai pasisekė. Anot jo, tolimesniame gyvenimo kelyje kiekvienam prireiks ne tik atestato rezultatų, bet ir iniciatyvumo, atkaklumo. Palinkėta visiems pelnyti vietas norimose studijų programose.

Buvo padėkota abiturientų tėvams už rūpestį vaikais, už padėjimą siekti brandos, o mokytojams – už kompetenciją ir už jų mokinių gerus mokymosi rezultatus.

Kad šiųmetinių abiturientų mokymosi pasiekimai pranoko lūkesčius, savo kalboje akcentavo ir Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius. Pasak jo, net atestatų su pagyrimu blankų buvo pritrūkę ir reikėjo jų daugiau užsakyti.

Atestatų teikime dalyvavo ir rajono meras Jonas Jarutis. Jis gimnaziją baigusiems jaunuoliams linkėjo renkantis tolimesnį gyvenimo kelią įsiklausyti į juos gerai pažįstančių tėvų, mokytojų įžvalgas, kad nereikėtų mokytis tik dėl diplomo, o paskui išvažiuoti į Airiją indų plauti ar į Norvegiją žuvų šerti.

Šiemet kartu su atestatu kupiškėnai abiturientai gavo ir trečiąjį gimnazijos metraščio leidinį, ir Savivaldybės dovanėlę – gimnazijos nuotrauką. Pasak mero, tolstant nuo savo jaunystės, šių namų atvaizdas taps vis brangesnis…

Po atestatų įteikimo dauguma abiturientų su mokytojais ir tėvais rinkosi į išleistuvių pokylį Kupiškio kultūros centre. Buvo ir sumaniusių kitaip paminėti gimnazijos baigimą – be didelių išlaidų ir linksmybių paprasčiausiai kartu prie piliakalnio ir marių pasitikti saulę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ, Emilija PAMARNACKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video