2024/05/13

Apžėlusios pakelės ūkininkams užbadė akis

Šios vasaros orai kaip ant mielių želdina rajono pakeles. Menkos lėšos jas nušienauti leidžia vos po vieną – kitą kartą. Tuo tarpu rajono ūkininkai nusprendė griebti jautį už ragų – suvienyti valdžios atstovus bei žemdirbius ir kartu rimtai sutvarkyti Kupiškio pakeles.

Lietuvos ūkininkų sąjungos Kupiškio rajono skyriaus nariai jau artimiausiame mūsų Tarybos posėdyje žada pateikti gana drąsų pasiūlymą – jie kartu su valdžios atstovais pasirengę imtis darbų ir vieną kartą rimtai sutvarkyti Kupiškio rajono pakeles.

Pasak vieno šio sumanymo iniciatorių, Kupiškio rajono Tarybos nario, ūkininko Antano Dobrovolskio, šiuo metu situacija šalikelėse – ne pati geriausia. Valdžiai taupant lėšas, anot jo, čia ėmė želti menkaverčiai krūmai ir dilgėlynai. Taip pat, ūkininkų nuomone, daug kur jau reikėtų praretinti ir senus medžius.

„Mes, rajono ūkininkai, ruošiamės imtis šios problemos. Ypač mums nepatinka tai, kad pakelės itin apžėlė karklais ir kitais krūmais. Jie ne tik kad nepuošia kraštovaizdžio, bet ir gadina melioracijos griovius. Dėl to pakelėse sutrinka žemės drenavimas ir telkiasi didelės balos. Jos trukdo ir žemdirbiams, ir patiems kelininkams“, – teigė A. Dobrovolskis.

Pašnekovas tikisi, kad bendromis jėgomis per kelerius metus rajono kelių situacija pasikeis. Rajono ūkininkai jau pasiruošę dirbti, trūksta tik valdžios pritarimo ir šiokios tokios paramos.

„Kreipsimės į Tarybos narius, prašydami įpareigoti asmenis, organizuosiančius ir kontroliuosiančius šiuos darbus. O mes patys skatinsime visus rajono ūkininkus susitvarkyti savo žemes prie kelių. Bandysime į pagalbą kviesti ir seniūnus. Norime, kad rajono pakelės būtų sutvarkytos sąžiningai“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video