2024/09/24

Prasidėjo gražiausių rajono sodybų apžiūra

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius ir Kupiškio rajono savivaldybės administracija jau pradėjo Kupiškio miesto ir rajono sodybų, ūkininkų sodybų ir kaimo gyvenamųjų vietovių 2011 metų apžiūrą-konkursą gražiausiai, geriausiai tvarkomai sodybai, ūkininkų sodybai ir kaimo gyvenamajai vietovei rajone išrinkti.

Pirmajame šio konkurso etape seniūnijos rajono komisijai siūlė gražiausias savo krašto sodybas tolimesnei atrankai. Komisija, vadovaujama Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus pirmininko Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus, pirmiausia apsilankė Subačiaus seniūnijoje. Iš šios vietovės dalyvauti šiemetiniame konkurse buvo pasiūlytos dvi sodybos: subatėnų Eugenijos ir Alvydo Šateikų ir Gražiškių kaime gyvenančių ūkininkų Audros ir Petro Makštelių.

Pirmiausia apsilankyta pas Šateikas, gyvenančius Subačiuje, Sodų gatvėje. Jų kiemą puošia ne tik gėlės, gražiai tvarkomi statiniai, bet ir ant stiebo iškelta Lietuvos Respublikos vėliava. Ponia Eugenija aprodydama savo sodybą, užimančią tik 6 arus, labai drovėjosi, sakė, kad tai daugiausia sūnaus Valdo pastangos. Pasidairius plačiau, paaiškėjo, kad tėvų gyvenimas susisiekia su dukters Linos Burokienės sodyba, kuri irgi po truputį gražėja: mat ne taip lengva puikiai sutvarkyti seną apleistą vietovę. Kai įsišnekėjome dar daugiau, paaiškėjo, kad tėvai ir vaikai (ypač sūnus) puoselėja ir Kunčių kaime esančią Alvydo seseriai priklausančią sodybos dalį. Paklausus, kaip sekasi taip gražiai tvarkyti skirtingus sklypus, šeimininkai pastebėjo, kad mažą plotelį žemės sunkiau suplanuoti, ką nors gražaus sukomponuoti. Gėlių daigų stengiasi užsiauginti pati šeimininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Emilija PAMARNACKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video