2024/09/24

„Lingaudalas“ vaišės – daugiausia atvežtinės

Šį savaitgalį Kupiškyje miestelėnus ir mūsų krašto svečius išeiti iš namų ir patraukti centrinės Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės link kvies tarptautinio folkloro festivalio „Lingaudala“ garsai. Pirmieji šventės renginiai prasidės jau penktadienį po pietų.

Pasidomėjome, ar svetingai nusiteikę svečius priimti mūsų verslininkai, turizmo specialistai.

Kavinių darbą lems klientai

UAB „Naglinta“ direktorė Nijolė Naglienė sakė, kad jų kavinė „Merkurijus“ penktadienį ir šeštadienį yra gavusi leidimą dirbti iki 6 val. ryto. Gal tiek ir neprireiks, bet iš patirties žiną, kad bent iki 2 val. žmonių panašių švenčių dienomis kavinėje būna. Sekmadienį dirbsią iki 22 val. Jei bus poreikis, ir ilgiau. „Ateinančiam savaitgaliui turime vieną išankstinį užsakymą metinėms ir vieną „Lingaudalas“ svečių maitinimui. Šventei ruošiamės rimtai. Pagaminsime daugiau maisto, gatvėje, prie kavinės, šventės dalyviams siūlysime šašlykų paskanauti. „Merkurijaus“ svečiai galės pasivaišinti ne tik kavinės viduje, bet ir mūsų lauko terasoje. Tikimės, kad savo viešojo maitinimo paslauga sėkmingai prisidėsime prie geros šventės nuotaikos ir sėkmės“, – dalijosi savo planais verslininkė.

Be didelio entuziazmo apie galimybę vaišinti festivalio svečius kalbėjo kavinių „Savana“ ir „Aukso paukštė“ savininkas Žilvinas Vareika. Anot jo, kol kas kavinių įprasto darbo ritmo keisti neketinąs. „Aukso paukštė“ savaitgalį nedirbs, o penktadienį veiks kaip paprastai iki 18 val. „Savana“ dirbs šeštadienį iki 18 val., o sekmadienį – poilsio diena. „Ar keisime šį darbo grafiką, priklausys nuo klientų srauto. Jei matysime, kad žmonių pas mus užsuka nemažai, tai darbo laiką koreguosime. Pvz., šeštadienį padirbėsime ilgiau, atversime duris ir sekmadienį. Bet tai lems tik klientai. Be jų tuščiai sėdėti ir laukti neapsimoka“, – kalbėjo pašnekovas.

Kavinė „Pasimatymas“, kaip ir kitos čia suminėtos viešojo maitinimo įstaigos, įsikūrusi miesto centre. Jos direktorė Stanislava Astrauskienė sakė, kad penktadienį ir šeštadienį jie dirbs kaip įprasta nuo 9 iki 18 val. Sekmadienis yra nedarbo diena. Tačiau, jei matys, kad yra poreikis, darbo laikas bus pratęstas. Gal ir sekmadienį surizikuos atidaryti kavinę bent iki 14-15 val.

Miesto aikštėje šeštadienį ir sekmadienį maitinimo paslaugas teiks didelis būrys kulinarinio paveldo entuziastų bei kitų šios srities verslininkų iš Pakruojo, Panevėžio, Kauno, Radviliškio, Šiaulių, Prienų. Tarp jų įrašyta tik vienintelė kupiškėnė V. Tabakaitė, besiruošianti šventės dalyvius pavaišinti cepelinais ir šašlykais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video