2024/09/24

Svarstė, ar galima dirbti veltui

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, vyko rajono Tarybos posėdis. Jo darbotvarkėje buvo numatyta svarstyti 31 klausimą, o papildomai – dar tris.

Dėl trijų klausimų Tarybos nariai neapsisprendė. Buvo nutarta juos atidėti.

Įvertino savo darbą

Ilgiausiai buvo svarstomas – lygiai valandą – pirmas darbotvarkės klausimas „Dėl Kupiškio rajono savivaldybės veiklos reglamento patvirtinimo“. Nors meras Jonas Jarutis Tarybos nariams skaitė tik pakeistus punktus, visgi kai kurie iš jų sukėlė diskusijų. Vienas jų – dėl Tarybos narių veiklos apmokėjimo. Dabar Reglamente yra numatyta, kad kas mėnesį Tarybos nariams skiriama ne daugiau kaip 0,7 MMA (minimalios mėnesinės algos) išmoka atsiskaitytinai. Opozicijos atstovams suabejojus, ar tai ne per daug, meras sakė pasidomėjęs kitų rajonų praktika. Ten Tarybos nariai gauna labai skirtingas išmokas – kai kuriuose rajonuose jos siekia net iki 700 Lt. Bene mažiausiai savo darbą įvertino anykštėnai – 62 Lt.

Bediskutuojant dėl išmokos dydžio, buvo pasiūlyta, kaip ir per ankstesnę kadenciją, jos atsisakyti, tačiau susidurta su abejone, ar tą galima padaryti nepažeidus teisinių reglamentų, nes už darbą kiekvienam privalu gauti atlygį, o kur jį panaudos gavėjas – jo reikalas. Visgi buvo nutarta, kad po posėdžio Tarybos nariai, norintys atsisakyti savo dalies, galės pasiimti paruoštus prašymo lapus ir juos užpildyti. „Manau, kad nebus didelės bėdos, jeigu žmogus savanoriškai atsisakys tų 200 Lt, – sakė rajono meras. – Kas gali uždrausti dirbti veltui?“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video