2024/05/18

Rekordo teks palaukti, bet turizmo sezonas atsivėrė

Praėjusį šeštadienį Kupiškyje pirmą kartą buvo surengta turistinio sezono atidarymo šventė. Vieniems ji patiko, kitiems nelabai, treti ją iš viso ignoravo. Tačiau pastangos išjudinti kupiškėnų bendruomenę buvo akivaizdžios.

Į aikštę

Renginys prasidėjo rajono moksleivių – dainininkų ir šokėjų – eisena nuo Kupiškio kultūros centro į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę. Visus susirinkusius pasveikinus rajono merui Jonui Jaručiui, seimūnui Valdemarui Valkiūnui ir pakėlus moksleivių meno šventės vėliavą prasidėjo vaikų koncertas „Su saulės vėju“, kuriame skambėjo mokinių atliekamos dainos, sukosi jaunųjų šokėjų poros. Šios šventės pabaigoje uždainavo net jų mokytojai.

Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius visiems pedagogams, parengusiems dainininkus ir šokėjus, įteikė padėkos raštus. Padėkota ir renginio režisierei Aušrai Aleksandravičienei bei visiems kitiems, prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo. Vaikams palinkėta šiltų ir saugių vasaros atostogų.

Renginio režisierė perdavė daugumos šventės dalyvių pageidavimą, kad kitąmet vaikai šoktų ir dainuotų Pyragių estradoje.

Nuo scenos nulipus jauniesiems dainininkams į jų vietą stojo europinio projekto „Humaniškumo ir tolerancijos link“ dalyviai – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir Kupiškio Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos mokiniai. Jie muzikine forma pristatė vykdytą projektą.

Vertinimai

Užkalbinta skapiškėnų Žydrūno ir Daivos Petuchovų šeima švente labai džiaugėsi. Jie atvyko pasižiūrėti, kaip seksis šokti jų sūnui Gabrieliui. Šįkart kitos dvi jų atžalos – Greta ir Pijus – taip pat buvo žiūrovai. „Gerai, kad pasitaikė puikus oras. Mums priimtina, kad ši šventė prasidėjo 11 val. Ji puikiai organizuota. Įspūdis toks, jog viskas laiku ir savo vietoje atliekama. Ankstesnių metų tokiuose renginiuose būdavo daugiau chaoso. Mums patinka ir šventės vieta. Miesto centras, patogu žmonėms iš visur atvykti. Gal reikėtų kitaip išdėlioti suolus, atitraukti juos į gatvę. Juk eismas vis tiek uždarytas. Būtų daugiau vietos. Dabar pulkas tėvų stumdosi, norėdami savo atžalas nufotografuoti“, – kalbėjo Žydrūnas. Paklaustas, ar dalyvaus kituose tos dienos renginiuose, pašnekovas sakė, kad su šeima skubės į Panemunėlį, į Mėgėjų teatrų krivulę. Mat beveik visa šeima, išskyrus mamą, yra vaidintojai.

Buvęs kupiškėnas Julius Augustinas į šventę atvyko iš Anykščių rajono. Smagu visai šeimai pabūti gimtajame mieste. Juolab per šventę.

Rekordo nesumušė

Pasibaigus mokinių dainų ir šokių šventei, kupiškėnai ir miesto svečiai patraukė siekti talpiausios bažnyčios rekordo į Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią. Prie visų įėjimų į bažnyčią juos pasitiko Kupiškio jaunimo centro savanoriai ir klijavo rožines apyrankes. Jaunimo centro vadovė Gaila Matulytė per garsiakalbį nuolat paragindavo žmones ateiti ir primindavo, kad rekordas bus fiksuojamas 14 val. Šalia bažnyčios buvo matyti policijos, greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Kaip elgtis bažnyčioje rekordo siekimo metu, kada jis bus fiksuojamas, žmonėms priminė ir iškabintos atmintinės prie įėjimo į šventorių.

Bažnyčioje buvo meldžiamasi už Kupiškio bendruomenę. Po to koncertavo Vilniaus Bernardinų pranciškoniškojo jaunimo choras „Jaupra“.

Gaila, bet žmonių į bažnyčią susirinko šiek tiek mažiau nei būna per Kalėdas ar Velykas. Tik 2 200. Meras J. Jarutis susirinkusiesiems padėkojo už idėjos palaikymą, už patirtą bendruomenės vienybės jausmą.

Bronė Anusevičienė ir Almina Kisielienė, dalyvavusios talpiausios bažnyčios rekordo siekime, sakė, kad bendrai su visais pabūti buvo malonu. Ypač patikęs vilniečių koncertas. Net giesmių tekstai buvo išdalyti visiems. Vyresnio amžiaus žmonėms nelabai kur yra be bažnyčios nueiti. Smagu, kad joje vyksta ir netradiciniai renginiai. Šis išsiruošimas į Dievo namus joms buvęs nekasdieniškas. Pašnekovės pripažino, kad atėjo mažiau žmonių nei per didžiąsias šventes, bet svarbiausia, kad bažnyčioje apsilankė daugiau nei įprasta jaunimo. Atėjo ir niekada joje nebuvę. Tai geras ženklas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video