2024/05/18

Paminėtas kanauninko Vlado Rabašausko kunigavimo auksinis jubiliejus

Praėjusį sekmadienį, gegužės 22 d., Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje vyko iškilmingos šv. Mišios kanauninko Vlado Rabašausko kunigystės penkiasdešimtmečiui paminėti. Šv. Mišias aukojo Panevėžio vyskupas JE Jonas Kauneckas, dalyvavo Šv. Sosto atstovas Lietuvoje Apaštalinis nuncijus arkivyskupas Luidži Bonaci (Luigi Bonazzi) ir 26 kunigai iš įvairių Lietuvos parapijų.

Iškilmingos šv. Mišios prasidėjo 14 val., kanauninkui V. Rabašauskui su garbinga palyda įžengus į bažnyčią pro centrines duris. Kupiškio dekanas Rimantas Gudelis gausiai susirinkusiems parapijiečiams pristatė atvykusius aukštuosius dvasininkus ir kartu su kanauninku V. Rabašausku mininčius kunigystės penkiasdešimtmetį jo seminarijos kurso draugus – Šilutės bažnyčios kanauninką Joną Bučinską ir Grinkiškio kleboną Juozapą Vaicekauską.

JE vyskupas J. Kauneckas sakė, kad auksinis kunigystės jubiliejus – ne eilinis įvykis ir prašė visų melstis, kad būtų kuo daugiau tokių ištvermingų kunigų. Jis paminėjo, kad jubiliatas buvo vikaras, klebonas, dekanas, kurijos kancleris, generalvikaras. Tačiau kada jis buvo didžiausias kunigas? Į šį klausimą Jo Eminencija atsakė savo pamoksle apie pasiaukojančią kunigystę, kurios pamatas – tarnavimas žmonėms. „Plaudamas mūsų dvasinį purvą – nuodėmes, kunigas būna iškiliausias. Toks jis ir tuomet, kai sugeba prie kiekvieno paliegusio, pavargusio ar suklupusio žmogaus pasilenkti ir jį pakelti. Jubiliate, jūs man pritarsite, kad panašiausias į Jėzų Kristų buvote tada, kai pokario metais iškviestas 2 ar 3 val. nakties kėlėtės ir važiavote pas ligonį, nebijodamas jokių provokacijų“, – teigė J. Kauneckas.

Kanauninkui V. Rabašauskui kunigystės jubiliejaus proga buvo įteikta kunigų dovana lazda, su išraižyta atmintina data, ir kaip didelės pagarbos ženklas uždėtas ant galvos laurų vainikas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video