2024/05/18

Mūsų varguoliams – pagalba iš Prancūzijos

Kupiškį aplanko ne viena nevyriausybinė organizacija, kuri pasiūlo paramą rajono skurstantiems gyventojams. Šį kartą čia su parama sunkiai besiverčiančioms šeimoms užsuko asociacijos „Dalijimasis ir draugystė“ nariai, kurių būstinė yra rytų Prancūzijos Bezansono mieste.

Asociacija „Dalijimasis ir draugystė“ įkurta 2001 metais. Pradžioje ji turėjo tik 8 narius, o dabar vienija 320. Asociacija gyvuoja iš nario mokesčio, organizuoja įvairius vakarus, labdaros muges, kurių metu renka žmonių paaukotus rūbus, mokyklines priemones.

„Mūsų asociacijos šūkis – vykti ten, kur žmonės labiausiai skursta. Lietuvoje esame antrą kartą, – sakė asociacijos prezidentas Bernard Patrik. – Pernai lankėmės Vilniuje ir ten mums labai patiko. Kupiškyje esame po pažinties su jūsų mieste viešėjusiu prancūzu Vincentu. Šį kartą atvykome tiksliai nežinodami jūsų poreikių – tai savotiška avantiūra, bet tikimės, kad ateityje galėsime glaudžiai bendradarbiauti.“

Svečiai jau lankėsi pas Noriūnų seniūnijoje gyvenančias socialiai remtinas šeimas, daug bendravo su rajono socialiniais darbuotojais. Šį kartą jų parama atvežta 3 krovininiais automobiliais, kuriuose yra medikamentai, žaislai, rūbai, batai, siuvimo mašinos.

Asociacija bandė padėti Baltarusijos ir Ukrainos gyventojams, tačiau dėl didelio biurokratizmo pasienyje tai daryti sunkiai sekėsi. Tuomet „Dalijimasis ir draugystė“ garbės prezidentė ponia Danuta, mokanti lenkų ir rusų kalbas, pasiūlė vykti su parama į Vilnių.

Vienas svečias pasakojo, jog jis priklauso dar vienai asociacijai, kuri jau 6-erius metus teikia paramą Rumunijai. Prancūzijoje yra labai daug įvairių asociacijų, kurios remia skirtingas socialines grupes.

Susitikime su svečiais dalyvavęs rajono meras Jonas Jarutis padėkojo už paramą ir asociacijos svečius pakvietė į liepos mėnesį vyksiantį kultūrų festivalį „Lingaudala“. Kvietimą bendradarbiauti bei apsilankyti šventėje svečias perduos ir Bezansono miesto merui.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video