2024/05/18

Medalis papuošė medkirtį iš Salamiesčio

Ne vieneri metai čempiono vardą Lietuvos medkirčių varžybose nešiojęs salamiestėnas Romas Balčiūnas ir šiemet pademonstravo neeilinius sugebėjimus. Pjūklo grandinės keitimo, kombinuoto rąstų pjovimo, tiksliojo pjovimo, šakų genėjimo bei medžio pjovimo rungtyse jis užėmė garbingą antrąją vietą.

Antra vieta Lietuvoje

Pasirodo, Lietuvoje vyksta ne tik krepšinio ar kitų tradicinių sporto šakų varžybos – čia rengiami netgi tokie kaip grilio, kepimo, žoliapjovių, sumuštinių valgymo ar masažuotojų čempionatai.

Vienose netradicinėse varžybose praeitą savaitgalį puikiai pasirodė ir mūsų krašto atstovas. Salamiestyje gyvenantis miškininkas Romas Balčiūnas šeštą kartą dalyvavo Lietuvos medkirčių čempionate ir laimėjo antrąją vietą.

Jį pralenkė tik iš Panevėžio kilęs Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos absolventas Gediminas Stasiūnas.

Medalį mūsų rajono atstovas čempionate taip pat iškovojo ir šakų genėjimo rungtyje.

Atvirame Lietuvos medkirčių čempionate, kuris šiemet surengtas jau dešimtą kartą, iš viso susirinko 29 dalyviai iš mūsų šalies, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos. Lietuvių šiame būryje buvo 19. Čempionate dalyvavo ir viena moteris iš Estijos.

Šeima palaiko

Mūsų rajono atstovą į varžybas Rumšiškėse lydėjo kolegos iš Kupiškio miškų urėdijos bei jo žmona Ingrida su vaikais.

„Stengiamės kartu važiuoti į visas vyro varžybas Lietuvoje. O į tarptautinius čempionatus palydėti kol kas nėra galimybių – vaikai dar per maži“, – sakė I. Balčiūnienė.

Žmona savo sutuoktinio pomėgiui teigė neprieštaraujanti, nors tai jos vyrui tapo vos ne liga. Pjūklas atima daug laiko, kurį žmona kartais norėtų praleisti kartu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video