2024/09/24

Tarybos sprendimu – nuo rugsėjo į dvyliktą klasę tik gimnazijose

Ketvirtadienį vyko rajono Tarybos posėdis. Jame svarstyti 38 iš anksto darbotvarkėje numatyti klausimai ir dar 2 papildomi. Trys darbotvarkės klausimai teigiamo sprendimo nesulaukė – jie buvo atidėti.

Daugiausiai laiko užėmė Tarybos komitetų sudarymas. Kad komitetų nariai galėtų iš savo tarpo išsirinkti pirmininką ir jo pavaduotoją, buvo skelbiama valandos pertrauka.

Komitetai ir komisijos

Rajono taryboje veikia penki komitetai: ekonomikos, finansų ir biudžeto; vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos; kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos; sveikatos ir socialinės apsaugos bei kaimo reikalų.

Po valandos pertraukos buvo paskelbta, kad Ekonomikos, finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas bus Algirdas Navickas, pavaduotojas – Leonas Apšega. Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos komitetui pirmininkaus Laimutis Baltrūnas, o jo pavaduotojas – Aidas Mikėnas. Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto pirmininku išrinktas Andrius Kleniauskas, pavaduotoju – Albinas Vaizmužis.

Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininke tapo Rasa Šaltenienė, pavaduotoju – Dainius Bardauskas. Kaimo reikalų komitetui vadovaus Genė Žilinskienė, o jos pavaduotoja išrinkta Vida Kaušakienė.

Savivaldybės Tarybos kontrolės komitetui vadovaus Bronislavas Rimkus, jo pavaduotoju paskirtas Jonas Blaževičius.

Kaip žinia, darbo niekada nestokoja Administracinė komisija. Jos pirmininku tapo mero pavaduotojas Algirdas Navickas, o jau buvusių komisijos narių gretas papildė Tarybos narys Audrius Inapas.

Nuolat veikianti Peticijų komisija atsinaujinimo sulaukė todėl, kad Taryboje nebeliko Virginijaus Andrijausko ir Vaitiekaus Gaidukevičiaus. Jų vietoje šioje komisijoje dirbs Vida Kaušakienė ir Vincas Dražba.

Dar dvi komisijos – Savivaldybės politikų etikos ir korupcijos prevencijos – iki galo nesuformuotos, nes liko tuščios visuomenės atstovų vietos. Buvo nutarta, kad kitame Tarybos posėdyje bus pasiūlytos bendruomenės atstovų kandidatūros prieš tai pasikalbėjus su pačiais kandidatais, ar jie sutiktų dalyvauti minėtų komisijų veikloje. Savivaldybės politikų etikos komisijos pirmininku išrinktas Valentinas Beinoris, o kas vadovaus Korupcijos prevencijos komisijai, spręs patys komisijos nariai.

Finansai

Tarybos nariai pritarė ir dėl priedų už tarnybos Lietuvos valstybei stažą skyrimo merui Jonui Jaručiui bei mero pavaduotojui Algirdui Navickui. J. Jaručiui nuo balandžio 14 d. bus mokamas 12 procentų, o A. Navickui – 3 procentų priedas prie algos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video