2024/09/24

Po talkos – surinktų šiukšlių kalnai

Šiemet ketvirtą kartą iš eilės visoje Lietuvoje vyko aplinkos tvarkymo talkos DAROM 2011. Į jas įsijungė ir kupiškėnai – mūsų rajono bendruomenės, organizacijos, įmonės, ugdymo įstaigos, paragintos šios akcijos koordinatoriaus rajone – Kupiškio jaunimo centro.

Tradiciškai buvo tvarkomos vandens telkinių pakrantės, miškeliai, parkai.

Pirmą kartą talkininkai kviesti surinktas atliekas rūšiuoti.

Pasak Kupiškio jaunimo centro vadybininko Broniaus Kaminsko, šiemet dalyvauti akcijoje DAROM užsiregistravo per 2 tūkst. dalyvių. Tiesa, ne visi jie suspėjo atlikti užsibrėžtus darbus per praėjusią savaitę. Antai Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija aplinką tvarkys po pavasario atostogų. Kiek surinkta šiukšlių, kol kas pasakyti irgi negalima, nes dar komunalininkai jų neišvežė. Jų tikrai bus ne mažiau nei pernai. Tai numatyta atlikti per pastarąsias dvi dienas. Pirmą kartą buvo bandyta šiukšles rūšiuoti. Jas rūšiavo darė talkininkai Kupiškio mieste ir Kupiškio seniūnijoje. Šiukšlių maišų parūpino akcijos DAROM 2011 organizatoriai.

Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas sakė, kad šeštadienį tvarkytos pakelės nuo Šepetos Kupiškio link. Čia darbavosi šepetiškiai ir Kupiškio socialinės globos įstaigos atstovai. Nuo žiedo Antašavos link iki sankryžos į Visgiūnus, nuo Didžprūdėlių iki Antašavos pakelėse labai stropiai rinkdami ir rūšiuodami šiukšles padirbėjo ir mokinukai. Padirbėta ir pačiose gyvenvietėse. Šepetą tvarkė bendruomenės nariai ir mokiniai. Antašavos bendruomenė, kuriai taip pat talkino mokinukai, vieną dieną sutvarkė bažnyčios aplinką, o kitą – pačią gyvenvietę. Nuo šių gyvenviečių bendruomenių neatsiliko ir virbališkiečiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguole ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video