2024/09/24

Trylika išrinktųjų pasirašė koalicijos sutartį

Pirmadienio popietę į rajono Savivaldybės posėdžių salę rinkosi Valstiečių liaudininkų sąjungos ir Socialdemokratų partijos atstovai, būsimieji rajono Tarybos nariai.

Savivaldos rinkimuose valstiečiai liaudininkai gavo 9, o socialdemokratai – 4 mandatus. To užtenka, kad šios abi partijos pasirašę koalicijos sutartį sudarytų daugumą rajono Taryboje.

Koalicijos „Už Kupiškio kraštą ir jo žmones“ sutartyje abi partijos įsipareigojo iki pirmojo naujai išrinktos Savivaldybės tarybos posėdžio parengti ir visuomenei pristatyti Koalicijos programą 2011-2015 metų kadencijai. Sutartyje įsipareigojimai išdėstyti net 12 punktų. Viename jų numatoma, kad sprendžiant visuomenei ypač aktualius klausimus, kaip rinkliavų įvedimas, seniūnų skyrimas, bus įsiklausyta ir į vietos bendruomenių nuomonę.

„Mes esame atviri visoms partijoms – tą sakėme nuo pat pirmos dienos, todėl ir dabar prie mūsų koalicijos gali jungtis likę partijos ar nepriklausomi kandidatai“, – sakė Valstiečių liaudininkų pirmininkas Jonas Jarutis.

Naujoje koalicijoje pirmą kartą Tarybos nario mandatus turės 5 išrinktieji: Antanas Dobrovolskis, Audrius Inapas, Andrius Kleniauskas, Algirdas Navickas, Juozas Žeimantas.

Koalicijoje jau pasiskirstyti ir patys svarbiausi postai bei numatyti kandidatai į juos. Rajono mero ir Savivaldybės administratoriaus pareigybės lieka valstiečiams liaudininkams. Kandidatu į merus siūlomas Jonas Jarutis, o Savivaldybės administracijos direktoriaus poste lieka Žilvinas Aukštikalnis. Socdemai gavo mero pavaduotojo postą, į kurį siūlo Noriūnų seniūną Algirdą Navicką.

„Tai tik kandidatūrų siūlymai, o kaip bus, pamatysime po pirmojo posėdžio“, – sakė socdemų vadas Jonas Blaževičius.

Kol kas koalicija gana trapi – būsimosios Tarybos dauguma turi tik 1 balso persvarą, todėl intriga, ar tarp 13 „apaštalų“ neatsiras ir Judas, išlieka iki pat mero rinkimų.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video