2024/09/24

Latviai domėjosi mūsų turizmu

Kupiškio rajoną aplankė grupelė svečių iš Latvijos, Rezeknės krašto. Šis miestas kartu su mūsų Savivaldybe jau dvejus metus vykdo projektą „Subalansuota turizmo plėtra prie Kupiškio marių (Lietuva) ir Lubano ežero (Latvija)/STELLA“.

Praėjusį penktadienį Kupiškyje viešėjo 23 žmonių delegacija iš Latvijos. Į mūsų rajoną pagal projektą STELLA atvyko kaimyninės šalies turizmo, verslo ir valdžios atstovai.

Kaip „Kupiškėnų mintims“ teigė Kupiškio rajono savivaldybės kanceliarijos skyriaus specialistė švietimui ir ryšiams su visuomene Stasė Krestovienė, tokios delegacijos tarp mūsų rajono ir Rezeknės krašto – viena šio jau dvejus metus trunkančio projekto sąlygų.

Kupiškyje vieną dieną viešėję svečiai apsilankė Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje, kur juos pasitiko sesuo Genutė Daukaitė.

Vėliau visa delegacija sugužėjo į rajono Savivaldybės posėdžių salę paklausyti VšĮ „Kultur“ direktoriaus Martyno Užpelkio paskaitos apie kaimo turizmo galimybes. Pasak S. Krestovienės, šis specialistas ne kartą padėjo mūsų Savivaldybei rengiant projektus. Jis Kupiškio rajone sukūrė vandens turizmo strategiją.

Po paskaitos latviai buvo palydėti į „Kupiškio marių vilą“. Čia juos pasitiko ir turizmo bei verslo klausimais konsultavo projektų vadovas Arūnas Kuodys. Jam svečiai turėjo daug praktinių klausimų.

„Į Kupiškio rajoną tądien atvyko daugiausia turizmu besiverčiančių verslininkų, todėl jie itin domėjosi mūsų patirtimi“, – teigė S. Krestovienė.

Būdami šalia Kupiškio marių svečiai labai norėjo pamatyti garsųjį Uošvės liežuvį. Tačiau dėl oro sąlygų to padaryti negalėjo. Juos priėmę mūsų rajono atstovai pažadėjo atsiųsti nuotraukų iš šio pusiasalio.

Pietauti Rezeknės delegacija vyko į Uoginių Adomo Petrausko muziejų. Tą dieną svečiai taip pat aplankė Palėvenės bažnyčią ir vienuolyną, bendravo su šio kaimo bendruomenės atstovais. Vėliau užsuko į ūkininko Ričardo Barzdenio ūkį apžiūrėti čia auginamų šernų ir danielių bandų.

S. Krestovienės žiniomis, Rezeknės ir Kupiškio bendras projektas STELLA turėjo baigtis jau šį mėnesį. Tačiau dėl sutaupytų lėšų nutarta jį pratęsti. Iš likusių pinigų projekto rengėjai žada atlikti dar papildomų veiklų.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video