2024/09/24

Ataskaitinis susirinkimas kvepėjo medumi ir artėjančiais rinkimais

Kaip ir kasmet žiemą, kol darbų nedaug, į ataskaitinį susirinkimą renkasi visi rajono bitininkai. Ne išimtis ir šie metai. Buvo skelbiama, kad bitininkai galės pasikeisti vašką į dirbtinius korius, bus superkamas pikis, vaškas, bičių duonelė. Vyks mugė, rajono gyventojai turės galimybę pasiklausyti gydytojų paskaitų. Renginio metu bus prekiaujama įvairiais vaistais, pagamintais iš bičių produktų.

Mugė

Dar prieš 10 val. į Kultūros namus skubėjo rajono bitininkai su nešuliais vaško. Susidarė nemaža eilutė norinčių pasikeisti vašką į dirbtinius korius. O kol sulaukė savo eilės, bitininkai laiko veltui neleido – kalbų apie būsimus darbus, apie šiemet labai anksti prabudusias bites netrūko.

Turėjo ne tik kur akis paganyti, bet ir ką nusipirkti į mugę atėję rajono gyventojai. Gražūs moliniai indeliai, mediniai šaukštai, natūralaus vaško žvakės papuoš ne vieno namus. Natūralių gydomųjų preparatų mėgėjai turėjo progos nusipirkti farmacijos įmonės „Medicata filia“ gaminamų preparatų iš bičių produktų. Medumi prekiavo ir mūsų rajono bitininkai, gal tik norinčių jo nusipirkti nebuvo daug.

Nuveikti darbai

Gerokai pavėlavęs nuo renginio darbotvarkės salėje prasidėjo ataskaitinis susirinkimas. Kupiškio bitininkų draugijos pirmininkas Juozas Žeimantas susirinkusiems pristatė nuveiktų darbų ataskaitą. Pasak pranešėjo, šiuo metu rajono bitininkų sąjungos nariais yra 130 bitininkų, kurie turi 2200 bičių šeimų. 2010 metais bitininkai turėjo galimybę pakeliauti. Birželio mėnesį kartu su Rokiškio ir Zarasų rajonų bitininkais buvo aplankytas Dzūkijos nacionalinis parkas, Bitininkystės muziejus, o grįždami bitininkai užsuko į Molėtų observatoriją. Jau ketveri metai, kai mūsų rajono bitininkai draugauja su Švedijos bitininkais. Dešimt rajono bitininkų ir pernai lankėsi pas švedus. Ten aplankyti penki Švedijos miestai, keturi bitynai.

Kaip ir kasmet, liepos mėnesį vyko apžiūra-konkursas, kurio metu buvo išaiškinti geriausi, pažangiausiai bitininkaujantys rajono bitininkai. Pradžioje norą dalyvauti apžiūroje-konkurse pareiškė 5 rajono bitininkai, tačiau vėliau du atsisakė. Konkurso nugalėtoju ir geriausiu 2010 metų bitininku pripažintas Vytautas Strolia. II vieta atiteko Vaidotui Mazurevičiui, III vieta – Bronislovui Kučinskui.

Rugsėjo mėnesį bitininkai rajono gyventojus ir svečius pakvietė į Medaus šventę.

Finansai

Draugijos finansininkė Dalia Sakalienė pateikė finansinę ataskaitą. Pasak jos, pernai metais surinkta 2 768 Lt nario mokesčio, daugiau kaip 1 000 Lt gauta iš rėmėjų bei 1 524 Lt surinkta iš gyventojų 2 procentų pajamų mokesčio.

Buvo ir išlaidų: kurui išleisti 297 Lt, padėkų spausdinimas kainavo 32 Lt, suvenyrams, dovanoms išleista 249 Lt. Už 1 300 Lt bitininkų draugija nusipirko naują kompiuterį. Telefono ryšio paslaugos kainavo 728 Lt, 1 544 Lt išleisti už autobuso nuomą kelionėms. Dar 500 Lt pervesta Lietuvos bitininkų sąjungai.

Dovanos

„Mūsų neprašė, mes pačios pasisiūlėm padainuoti“, – sakė bitininkų ataskaitinį susirinkimą su daina pradėjęs Naivių laisvalaikio centro moterų ansamblis „Obelėlė„.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video