2024/09/24

Kraupios nakties istorija tęsiasi

Vasario 1 d. Subačiuje 83-ejų metų S. A., gindamasis naktį nuo užpuoliko, panaudojęs šaunamąjį ginklą ir kirvį sugebėjo atsiginti. Tuomet sužeistas keturiasdešimtmetis įsibrovėlis buvo išvežtas į Panevėžio respublikinę ligoninę. Vasario 8 d. iš ten atėjo žinia, jog D. N. ligoninėje mirė.

Po D. N. mirties byla perduota į Panevėžio apygardos prokuratūrą Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorei Jelenai Sabaliauskienei. Pasak prokurorės, pradžioje byla buvo tiriama pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 138 str. 1 d. (Nesunkus sveikatos sutrikdymas), o mirus vienam iš byloje figūravusių asmenų, pasikeis ir tolimesnė bylos eiga. Iš naujo bus įvertintos visos įvykio aplinkybės, atsižvelgiama į abiejų pusių amžių, laukiama teismo medicinos ekspertų išvadų dėl D. N. mirties priežasties.

Prokurorė teigė, kad BK 28 str. numato teisę į gynybą. „Asmuo turi teisę į būtinąją gintį. Šią teisę jis gali įgyvendinti neatsižvelgdamas į tai, ar galėjo išvengti kėsinimosi arba kreiptis pagalbos į kitus asmenis ir valdžios institucijas“, teigiama BK 28 str. 1 d.

Kokia bus bylos baigtis, dar anksti kalbėti. Ar nebuvo viršyta būtinoji gintis, kokios D. N. mirties priežastys, atsakys prokurorai ir medicinos ekspertai.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video