2024/09/24

Vilniuje mitingavo ir mūsų turgaus prekiautojos

„Nevieninga tauta. Moka tik skųstis dėl šildymo kainų, menkų atlyginimų, didėjančios emigracijos ir vis labiau prastėjančios šalies ekonomikos. Kai reikia protestuoti, pakovoti už Lietuvos gerovę, daugelis į krūmus sprunka“, – kalbėjo „Kupiškėnų turgaus“ prekiautojos, dalyvavusios praėjusį pirmadienį Vilniuje surengtame mitinge prieš kasos aparatų įvedimą dengtose turgavietėse. Anot šių moterų, jos iš esmės nėra prieš kasos aparatus, o prieš papildomus mokesčius, verslo sąlygų sunkinimą ir turgaviečių naikinimą.

Jautėsi ignoruojami

Protesto mitinge prie Seimo rūmų Vilniuje dalyvavo ir 13 kupiškėnių, prekiaujančių turguje. Pasak Daivos Matiukienės, iš viso buvo susirinkę apie 5 tūkst. žmonių. Šįkart ypač buvo rūpinamasi saugumu. Rodos, policininkų buvo daugiau nei susirinkusių protestuoti žmonių. Važiuojančiųjų į mitingą autobusas pirmą kartą sustabdytas sostinės prieigose. Patikrintas vairuotojas ir apžiūrėta, ar keliauninkai nesiveža ko neleistino. Prie Seimo rūmų vėl tikrintos jų rankinės, net vandens buteliukas pauostytas.

Turgaus prekiautojus palaikė neįgalieji ir pensininkai. Tarp protestuojančiųjų buvo daug jaunų žmonių. Susitikti su mitingo dalyviais buvo atėję tik opozicinių partijų atstovai. Valdantieji nesirodė. Mitingo dalyvių atstovai Vyriausybei nunešė rezoliuciją, kurioje reikalaujama neįvesti kasos aparatų turgavietėse. Iš jos atsako jokio nesulaukta. „Pasijutome ignoruojami“, – sakė D. Matiukienė. Pasak jos, neįgalieji kėlė savo problemas, pensininkai – savo, o turgaus prekiautojai labiausiai pasisakė prieš užmačias visiškai panaikinti verslo liudijimus. Matyt, siekiama, kad visi kurtų individualias įmones. Pradedama nuo kasos aparatų įvedimo, gražiai šnekama apie supaprastintą apskaitą, o paskui viską taip įrėmins, kad tos supaprastintos buhalterijos neliks nė kvapo. Reikės ir buhalterio, ir išlaidų kasos aparatui išlaikyti. Jei suges, tai 300 Lt turėsi pakloti už jo remontą“, – dalijosi savo nuogąstavimais pašnekovė.

Mitingo dalyvės įsidėmėjo Ukmergės atstovų išsakytas mintis, jog dėl kasos aparatų ir kitų vietos verslo bei ekonominių problemų svaresnį žodį turėtų tarti savivalda ir jos teritorijoje gyvenantys piliečiai. Didmiesčių turgaviečių problemų negalima automatiškai perkelti ir sutapatinti su mažesnių miestelių bėdomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video