2024/09/24

Partijų trokštamiausi – magiškieji dešimtukai ir septintukai

Jau Aristotelis, Platonas ir Pitagoras kalbėjo apie ypatingas skaičių savybes. Galbūt kažkokią reikšmę jie turi ir praeitą savaitę savo rinkimų į savivaldybes numerius burtų keliu išsitraukusioms partijoms. Ko gero, labiausiai džiaugiasi tobulumo simboliu laikomą dešimtuką ištraukusios Darbo partijos nariai. O ką likimas žada Tėvynės sąjungai, kurios numeris 94, ir numerologams asocijuojasi su velnio tuzinu.

14 tūkst. kandidatų

Vasario 27 dieną įvyksiantys rinkimai į savivaldybių tarybas bus šiek tiek kitokie nei anksčiau. Dėl pirmą kartą kandidatuosiančių savarankiškos politinės kampanijos dalyvių biuletenius rinkimų dieną gausime ilgesnius. O partijų ir nepriklausomų kandidatų numeriai šiais metais bus net ir triženkliai.

Iš viso į 60 šalies savivaldybių tarybas pretenduoja 23 partijos ir 519 save iškėlusių asmenų.

Taigi beveik 14 tūkst. kandidatų bandys patekti į 1526 laisvas tarybos narių vietas. Tai kone 2 tūkst. daugiau nei 2007-aisiais.

Mūsų savivaldybėje kandidatuoja 9 partijos ir trylika savarankiškos politinės kampanijos dalyvių.

Sausio 25 dieną visos rinkimuose dalyvausiančios šalies partijos išsitraukė savo numerius. Jie siekia iki 145 skaičiaus – mat tai didžiausias savarankiškų rinkimų kampanijos dalyvių skaičius vienoje apygardoje. Būtent tiek kampanijos dalyvių registruota rinkimams į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Tiesiai į dešimtuką

Bene labiausiai džiaugėsi dešimtą numerį ištraukę Darbo partijos kandidatai. Pasitenkinimo pagal numerologijos mokslą tobulumo simboliu laikomu skaičiumi neslėpė ir mūsų rajono darbiečiai. Pasak šios partijos vadovo Aido Mikėno, dešimtukas turėtų itin suvilioti balsuoti ateisiančius mokytojus ir vyresnius mokinius – jie šį pažymį tikrai mėgsta.

„Šis numeris mus labai džiugina ir tikime jo prognozuojama sėkme rinkimuose. Bet kuriuo atveju, dešimtukas – tai taiklus smūgis į taikinį. Be to, šiuo pažymiu mes vertiname savo darbus ir paruoštą rinkiminę programą“, – sakė pašnekovas.

Pagal dešimtainę sistemą šis skaičius simbolizuoja sugrįžimą prie vieneto ir naujos skaičių eilės pradžią. Dekada reiškia metafizinę ir materialinę visatą. Senovės rytuose dešimtukas – tobulumo simbolis. Katalikų biblijoje sudėta dešimt Dievo įsakymų.

Ne dešimtukas, bet gerai

Dešimtuko darbiečiams pavydi netgi jų konkurentai Kupiškyje – Tėvynės sąjungos- krikščionių demokratų partijos kandidatai.

„Jiems tikrai pasisekė. Darbo partijai netgi šūkio galvoti ilgai nereikia – tiesiai į dešimtuką“, – pavydo neslėpė konservatorius Dainius Bardauskas.

Tačiau jo partijos kolegos tiki, kad ir jų ištrauktas 94 numeris – pakankamai geras. Anot jų, tai stiprus, netoli šimtuko esantis skaičius.

Pagal numerologiją 94 (9 + 4 yra 13) nėra sėkmingas, tai velnio tuzinas. Šis skaičius vienija nesuderinamus vieneto ir trejeto simbolius, todėl ir nuomonė apie jį susidarė neigiama. Senajame testamente trylika kartais laikomas gerovės simboliu, o indėnams tai – šventas skaičius.

Sėkmingi lyginiai skaičiai

Dešimtuką prie savo partijos bando „pritraukti“ ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) kandidatas Laimantas Gaučys. Nors jo partijos atstovai praeitą savaitę ištraukė 64 numerį, pagal numerologiją 6 + 4 bus 10.

„Kaip bepasižiūrėsi, ir 64, ir 10 yra labai geras skaičius, nes jie lyginiai. O tai reiškia sėkmę. Pradžioje toks didelis numeris buvo staigmena, bet pasidomėję numerologija, nusiraminome“, – šypsojosi pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video