2024/09/24

Ketveri metai kovos su šilumininkais

„Tegu žmonės žino, koks bendrovės „Panevėžio energija“ požiūris į mus – jų paslaugų vartotojus“, – „Kupiškėnų mintims“ tvirtino Noriūnų gyventoja Daiva Dūdienė. Ji kartu su gyventojais ketverius metus kovojo, kad kaip ir visi civilizuoti butų gyventojai vasarą savo namuose turėtų karštą vandenį. Šiltuoju sezonu porai mėnesių neva dėl katilinės remonto vanduo būdavo atjungiamas. Dabar noriūniečių įtarimus kursto milžiniškos gruodžio mėnesio sąskaitos už šildymą.

Purvinos vasaros

Noriūnų daugiabučių namų gyventojai paskutinius ketverius metus gyvena labai įdomiai – savo butuose jie kiekvieną dieną matuoja vandens temperatūrą, tikrina „gyvatukų“ bei radiatorių šilumą ir visus duomenis užsirašo tam, kad nebūtų dar kartą apgauti.

Viskas prasidėjo, kai 2006 metais Noriūnuose butą nusipirko D. Dūdienė. Moteris pastebėjo, kad vasarą jos bute dviem mėnesiams dingsta karštas vanduo. Kaimynai jai paaiškino, kad tokia tvarka jau seniai įprasta Noriūnuose. Nors ji gyventojams labai nepatogi, niekas nenorėjo kelti triukšmo.

Todėl D. Dūdienė nusprendė suburti iniciatyvinę grupę ir išsikovoti savo namuose civilizuotas sąlygas. Surinkę per 80 gyventojų parašų noriūniečiai pradėjo savo žygius per visas atsakingas institucijas. Jų skundai pasiekė bendrovę „Panevėžio energija“, Valstybinę vartotojų teisių tarnybą, Kupiškio rajono savivaldybę, Valstybinės energetikos inspekciją, Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją bei kitas įstaigas.

„Bandėme įrodyti, kad tokia situacija, kai žmonės visą vasarą neturi šilto vandens, negalima. Ir Vartotojų teisių tarnyba, ir Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) su tuo taip pat sutiko. Gaudavome pažadus, kad kitais metais jau nepatogumų nebeturėsime, tačiau ateidavo vasara ir mes vėl gaudavome pranešimus, kad šilto vandens nebus 60 dienų“, – pasakojo D. Dūdienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video