2024/09/24

Rajone baigiami sisteminti adresai

Kai kurie Kupiškio S. Nėries g. gyventojai jau keleri metai turi įvairių nesusipratimų dėl prieš keletą metų pakeistos jų gatvės numeracijos. Pasiklysta neregistruoti laiškai bei kita korespondencija, klaidžioja jų svečiai. Vieno iš pašnekovų teigimu, kai kas iš čia gyvenančiųjų tik po ilgesnio laiko sužinojo, kad gyvena jau nebe tuo pačiu adresu. Žmonėms stigo informacijos apie tuos pasikeitimus. Ar ne specialisto, atsakingo už miesto reikalus, pareiga buvo pasirūpinti, kad namų numeracijos keitimas būtų atliktas sklandžiau, klausė gyventojai.

Dėl adreso pas kitą specialistą

Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas sakė, kad jis jau metai, kai nebesirūpina Kupiškio miesto adresais. Mūsų rajono adresų registrą tvarko Urbanistikos ir ekologijos skyriaus specialistas Igoris Parfionovas. Namų numeracija S. Nėries g. buvo keičiama prieš keletą metų. „Jos gyventojams net išnešiojau informacinius lapelius, kodėl ir kaip tie numeriai bus keičiami. Gal ne visus žmones radau namuose, bet, manau, kad informacijos šiuo klausimu nestigo. Gyventojų nuomonės irgi nereikėjo atsiklausti, nes šios gatvės kai kurių pastatų numeriai dubliavosi. Sisteminant adresus, namų numeracija buvo keičiama ne ginčo tvarka“, – dėstė specialistas. A. Odinas priminė, jog namo numerius turi įsigyti pats gyventojas. Numeriams Savivaldybė nėra nustačiusi vieningo standarto. Gatvių pavadinimų lenteles nemokamai parūpina Savivaldybė.

Visiems – skirtingus numerius

Pasak I. Parfionovo, rajone šiuo metu diegiama kompiuterinė geografinė informacinė sistema (GIS). Ji apdoroja erdvinius geografinius duomenis. Anksčiau buvome įpratę reikiamą vietovę susirasti popieriniame žemėlapyje, o dabar jau kompiuterio ekrane galime pamatyti norimo miesto planą, jo gatves, namus, įvairias komunikacijas, vietovės reljefą ir t. t. Kad kompiuterinis žemėlapis būtų tikslus ir vertingas, kiekvieną jame pavaizduotą objektą reikia sunumeruoti, išdėstyti pagal geografines koordinates. Per pastaruosius dvejus metus rajone buvo peržiūrėti ir sutikslinti visi nekilnojamojo turto adresai, kad nebebūtų besidubliuojančių. Antai daug painiavos buvo dėl Kupiškio Technikos gatvės šeštojo numerio. Tokį patį turėjo ir gyvenamasis namas, ir keli pramoniniai pastatai. Vadovaujantis vyriausybės priimtu nutarimu, mieste nebeliko kampinių adresų. Tikslinant pastaruosius keitėsi ir kai kurių gatvių namų numeracija. Taip nutiko ir S. Nėries gatvėje. Mieste buvo ir tokių kuriozų, kai gyvenamojo namo numeris, pavyzdžiui, 2, o sklypas Nekilnojamojo turto registre jau pažymėtas 9 numeriu, nors abu yra tuo pačiu adresu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video