2024/09/24

Už prižiūrimą svetimą gyvulį – atsakai kaip už savo

Gruodžio 23 d. vykusiame rajono Savivaldybės administracinės komisijos posėdyje svarstytos trys bylos. Jose administracinių teisės pažeidimų protokolai buvo surašyti dėl keleivių vežimo tvarkaraščio nesilaikymo, dėl savavaldžiavimo ir dėl gyvulių nepriežiūros.

Dilema

Bene daugiausia diskusijų kilo dėl baudos skyrimo Pamarnakių kaimo gyventojui Vytautui Kumščiui. Jam administracinių teisės pažeidimų protokolas surašytas šių metų lapkričio 15 d. Vyriškis buvo kaltinamas, kad šiemet, rugsėjo 28 d., 19.35 val., Pamarnakių kaime neužtikrino jam patikėtų prižiūrėti gyvulių saugumo. Viena maždaug dvejų metų telyčia ištraukė kuolą ir atsidūrė ant kelio. Į ją atsitrenkė pro šalį automobiliu AUDI 80 važiavusi Miliūnų k. gyventoja Gintarė Vingerevičienė. Telyčiai buvo sulaužytos kojos, o automobilis stipriai apgadintas. Laimė, vairuotoja nenukentėjo.

V. Kumštys posėdyje aiškino, kad tai buvęs nelaimingas atsitikimas. Gyvuliai pririšti ganėsi netoli kelio, neaptvertoje ganykloje. Vakare, po melžimo, jie buvo perkelti. Lijo. Matyt, po lietaus patižus žemei viena telyčaitė ištraukė grandinės kuolą ir atsidūrė ant kelio.

Gyvulių savininkas Zigmantas Albertas Pranckevičius papasakojo, kad jis tądien buvo išvažiavęs į Panevėžį. Apie sužalotą karvę jam buvo pranešta telefonu. Tad parvykęs į kaimą. Šalia žvyrkelio viena linija buvo pririšta 10 karvių ir 5 telyčios. Gulinčią ir negalinčią pasikelti telyčią pamatęs 10 m nuo kelio. Gyvulys buvo pririštas. Jam kilo neaiškumų, kaip jis ten atsiradęs. Ūkininkas buvo įsitikinęs, kad vairuotojas turi užtikrinti saugų eismą. Jis esą protingesnis už jauną pazylioti sumaniusią telyčaitę. Šiuo atveju, ko gero, automobilis važiavęs dideliu greičiu, nes gyvulio blauzdos buvo sulaužytos. Ūkininkas patyręs nuostolį. Gyvulį reikėjo papjauti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video