2024/09/24

Brangi kino aparatūra vietoj dekoracijų

Pasirodo, ir mūsų mieste galima nueiti į normalų kiną. Kupiškio kultūros centras rudenį nusipirko brangią filmų demonstravimo aparatūrą, tačiau ją kol kas naudoja tik savo koncertų fonui. Ar rodyti plačiame ekrane filmus gyventojams, kol kas dar tik svarstoma – mat būgštaujama, kad niekam to nereikia.

Puošia sceną

Apie filmą plačiame ekrane mūsų gyventojai jau seniai gali tik pasvajoti. Artimiausias kino teatras mums dabar tik – Panevėžyje.

Tačiau „Kupiškėnų mintis“ pasiekė informacija, jog Kupiškio kultūros centre yra puiki, nauja kino rodymo aparatūra. Tik kvietimų pasižiūrėti filmų kol kas nebuvo.

Apie tokią žinią pasiteiravus paties Kupiškio kultūros centro direktoriaus Rapolo Lukoševičiaus, šis neslėpė, kad nauja kino aparatūra jau daugiau nei mėnuo tarnauja jo vadovaujamai įstaigai. Tačiau jos paskirtis iki šiol buvo pagražinti koncertuojančiųjų pasirodymus.

„Kino aparatūrą naudojame koncertams – jos pagalba galima sukurti įspūdingą foną scenoje. Tai buvo būtinas daiktas mūsų veikloje“, – sakė R. Lukoševičius.

Nauja įranga Kultūros centrui kainavo apie 12 tūkst. litų. Šis pirkinys, pasak direktoriaus, buvo įtrauktas vykdant Europos Sąjungos fondų remiamą projektą. Jo metu kultūros įstaiga susitvarkė garso ir šviesos sistemą.

Naujoji kino rodymo aparatūra, pasak R. Lukoševičiaus, visiškai skiriasi nuo iki šiol centre turėtos stacionarios kino demonstravimo įrangos. Senoji rodė tik juostinį filmą, o naujoji multimedija skirta skaitmeniniam. Tai šiais laikais, direktoriaus teigimu, labai patogu.

Nėra poreikio

Tačiau apie filmų seansų rodymą kupiškėnams dar anksti galvoti.

„Nerodome kino, nes manome, kad tam nėra poreikio. Dar seniau, kai rengdavome filmų seansus salėje, sėdėdavo vos 12 -15 žiūrovų. O vieno filmo nuoma kainuoja apie 30 – 40 litų“, – kalbėjo R. Lukoševičius.

Todėl, anot jo, reikia rimtai pagalvoti, ar apsimokėtų mūsų miesto gyventojams siūlyti tokią pramogą. Bilieto kaina, pašnekovo teigimu, negalėtų būti tokia, kaip didžiuosiuose kino teatruose. Mat naujoji kino aparatūra nėra visiškai tokia, kokia ten naudojama.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video