2024/05/15

Užpustyti keliai pareikalavo gyvybės

Pirmasis žiemos egzaminas mūsų kelininkams kainavo žmogaus gyvybę. Virbališkiuose sunkiai susirgusiam vyriškiui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Tačiau kol ši įveikė užpustytus kelius, ligoniui pagelbėti jau nebebuvo įmanoma.

Gelbėjo kaimynai

Virbališkių vienkiemyje gyvenantis B. Jurkštas jau seniai skundėsi skrandžio problemomis, dėl opaligės neseniai gydėsi ir ligoninėje. Tačiau praėjusį savaitgalį vyriškis pasijuto itin blogai. Jo sugyventinė nusprendė išsikviesti Kupiškio greitąją medicinos pagalbą.

Tačiau medikų ekipažas jau komos ištiktą ligonį pasiekė tik po valandos. Greitosios automobiliui kelią pastojo sniego pusnys iki B. Jurkšto vienkiemio.

Įklimpusią „greitukę“ vaduoti suskubo apie nelaimę sužinoję vietiniai Virbališkių gyventojai. Pradžioje kastuvais, vėliau pasitelkę sniego valymo techniką jie bandė praskinti kelią iki kenčiančio žmogaus kiemo.

Vargais negalais ligonį pasiekę medikai dar spėjo B. Jurkštą nugabenti iki ligoninės, tačiau padėti jam nebebuvo galima. Vyras mirė trūkus skrandžiui.

Rado komoje

Greitosios medicininės pagalbos skyriaus vyresnioji slaugytoja Virginija Inčerauskienė nebuvo linkusi kaltinti nevalytų kelių. Anot jos, greitosios automobilis buvo įklimpęs nenuvalytame kelyje, tačiau kol vairuotojas išsikapstė iš pusnies, felčerė pėsčiomis pasiekė ligonį ir jam suleido vaistus.

„Tai nebuvo vien kelio problema – ligonį radome jau komos būklės. Per valandą jį nugabenome į ligoninę, dar sprendėme, ar siųsti į Panevėžį, tačiau padėti jam nebebuvo galima“, – sakė medikė.

Sunkesnėmis eismo sąlygomis, pasak pašnekovės, paprastai kviečiami ugniagesiai-gelbėtojai. Tačiau šįkart jų pagalbos neprireikė.

Dėl užpustytų kelių šią savaitę greitosios ekipažui buvo sunku pasiekti ir Papiliuose pagalbos laukusį pacientą. Tačiau šiam mirtinas pavojus negrėsė.

Kupiškio greitosios medicininės pagalbos tarnybai jau teko padėti ir šios žiemos šalčių aukoms. Ligoninėje buvo gydyta keletas galūnes nušalusių asmenų.

Stengiasi nuvalyti

Žmonės piktinasi, kad dėl šios nelaimės kalti ir už kelių priežiūrą atsakingi asmenys. Ir iki šiol, anot jų, kai kurios Virbališkių kaimo gatvės kelininkų nė nebuvo valytos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video