2024/05/16

Savaitgalyje Noriūnuose ūžė krikštynos

Permainingi orai Noriūnų bendruomenės neišgąsdino. Vieni važiuoti, kiti pėsčiomis sekmadienio popietę skubėjo į Noriūnų Jono Černiaus pagrindinę mokyklą. Čia vyko jau tradiciniu tapęs bendruomenės renginys „Kur kaimynas – ten ir aš“.

„Sveiki gyvi visi susirinkę, blogų orų nepabūgę, – visus pasveikino bendruomenės pirmininkė Daiva Bubulienė. – Labai gera matyti pilną salę žmonių. Vadinasi, mums visiems reikia tokių suėjimų, malonu susitikti vienam su kitu.“

Po smagaus pasisveikinimo su šalia sėdinčiu kaimynu prasidėjo tai, dėl ko visi ir susirinko – krikštynos.

Prieš metus labai nedrąsiai buvo pristatyta bendruomenės kapela. Tuomet pasiūlyta naujai susikūrusiam meno kolektyvui išrinkti vardą. Buvo nuspręsta, kad naujoji kapela vadinsis „Lėvenėlė“.

Dabar jau per metus sustiprėjęs kolektyvas visą bendruomenę pakvietė į savo krikštynas. Rūpestingieji Mamytė (Daiva Bubulienė) ir Tėtukas (Rimantas Adomauskas) pasirūpino krikšto tėvais.

Žodžio kišenėje neieškanti krikšto mama, Subačiaus kultūros namų režisierė Violeta Mičiulienė ir Noriūnuose įsikūrusios UAB „Nodama“ direktorius Juozas Puzonas į savo „kūdikio“ krikštynas atskubėjo ne tuščiomis rankomis – su didžiuliu tortu ir pilnu lagaminu saldainių.

„Į normalias krikštynas susirenka 15-20 žmonių, o čia visą seniūniją sukvietė“, – juokavo kūma V. Mičiulienė.

Neilgai trukus salėje pasirodė ir Klebonėlis (Salamiesčio laisvalaikio centro renginių organizatorius režisierius Almantas Totoris) su zakristijonu („Dvaro„ kapelos muzikantu Viliumi Strička). Pastarieji irgi ne pėsti buvo, garsiai visiems perskaitė prievolės raštą, ko eidami kalėdoti norėtų gauti iš parapijiečių. Pirmiausiai palaiminę visą salę, ėmėsi atsakingos misijos – pakrikštyti naujosios kapelos narius. Kiekvienam krikštijamajam teko parodyti savo balsą, kol klebonėlis ant kaktos piešė vienetą.

Iškilmingai pakrikštyta kapela neliko skolinga – savo smagiomis melodijomis išjudino visus sėdinčius salėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video