2024/05/15

Nori prie ligoninės – susimokėk baudą

Paspaudus šaltukui, gatves padengus pirmajam ledukui ir sniegui vis dažniau į keblias situacijas patenka automobilių vairuotojai. Žiema paaštrina buvusius ar atskleidžia naujus kelių eismo, automobilių parkavimo nesklandumus.

Į žurnalistus kreipėsi miestelėnas (redakcijai jo vardas ir pavardė žinoma) ir pasidalijo savąja žiemiška vairuotojo ir ligoninės paciento patirtimi.

Gydymo brangumai

Vyriškis papasakojo, kad prieš keletą dienų važiavęs į Kupiškio ligoninę atlikti jam skirtų procedūrų. Savijauta buvusi ne kokia. Nenorėdamas dar labiau peršalti, automobilį nuvairavęs į ligoninės automobilių stovėjimo aikštelę, kad būtų arčiau nukakti pas medikus. Nespėjus išlipti iš mašinos, prie jo prisistatęs policijos pareigūnų ekipažas ir nubaudęs už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Mat prieš Kupiškio ligoninės vartus šiuo metu yra pastatytas kelio ženklas, kad automobilių eismas draudžiamas, išskyrus tarnybinį ir specialųjį transportą.

Pašnekovas sutiko, kad bauda jam skirta teisingai. Tačiau kyla klausimų, kodėl pacientas šiuo atveju turi taikytis prie ligoninės diktuojamų sąlygų. Juk turėtų būti atvirkščiai. „Graudus vaizdas, kai pas gydytojus artimųjų pavėžėta močiutė, pasiramsčiuodama lazdele, turi įveikti nemažą atstumą nuo tolėliau esančios automobilių stovėjimo aikštelės prie Kupos pradinės mokyklos. Gerai, jei ten pastatyti mašiną būna vietos. Kitais atvejais ir ilgesnį atstumą negalios kamuojamam žmogui tenka sukarti, kad pasiektum ligoninę“, – liejo emocijas vyriškis.

Jis taip pat piktinosi, kodėl kieme automobilius stato ligoninę renovuojantys statybininkai. Gal jų džipai galėtų pastovėti ir kitur? Gal tuomet vietos atsirastų pacientų transportui? Kodėl jų nebaudžia? Be to, žmogų piktino ir nemandagus policininkų elgesys – nei pasisveikino, nei prisistatė, nei pasiaiškinimo paprašė.

Kiek pagaliau tokia netvarka čia tęsis? Anksčiau gi nebuvo jokio draudimo įvažiuoti į ligoninės teritoriją.

Iki pavasario

Kupiškio ligoninės direktorius Povilas Rimkus paaiškino, kad tas draudžiamasis kelio ženklas priešais ligoninės kiemo vartus pastatytas laikinai. Gegužės 1 d. statybininkai turėtų užbaigti visus ligoninės renovacijos darbus. Tuomet ir pasikeistų automobilių statymo tvarka jos kieme. Šiuo metu automobilius ligoninės kiemo aikštelėje palieka jos darbuotojai, statybininkai. Jei dėl statybos darbų reikės, tai kuriam laikui gali būti uždraustas automobilių eismas ligoninės kieme ir čia jokie vairuotojai nebegalės statyti savo automobilių. Tačiau įvažiuoti į kiemą gali ir galės ne tik greitukės, bet ir kiti automobiliai, kuriais į priėmimo skyrių atvežami pacientai. Pastarųjų policijos pareigūnai neturėtų bausti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video