2024/05/15

Kokybiškas vanduo kaime – jau pasiekiamas

Praėjusį pirmadienį Laičių ir Naivių kaimų gyventojai šventė įkurtuves. Nuo šiol abiejų kaimų žmonės gers kokybišką vandenį, nes pradėjo veikti automatizuotos vandens nugeležinimo stotys.

Pasak UAB „Kupiškio vandenys“ direktoriaus Alberto Audicko, Laičiuose ir Naiviuose buvo pastatyti nedideli pastatai, kuriuose įrengti vandens nugeležinimo įrenginiai, sumontuoti siurbliai. Abi nugeležinimo stotys įrengtos rajono biudžeto lėšomis, kiekviena kainavo po 150 tūkstančių litų.

Kokybišku vandeniu galės naudotis 85 Laičių kaimo ir 103 Naivių kaimo gyventojai. „Šiuo metu dar rengiami dokumentai dėl vandens gręžinio Naiviuose perdavimo UAB „Kupiškio vandenys“, nes jis buvo Naivių bendruomenės nuosavybė, – sakė Naivių bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė. – Naujosios vandens nugeležinimo stoties privalumus gyventojai jau spėjo pajusti, nes švarus vanduo pradėjo tekėti prieš dvi savaites – vyko bandymai, ar viskas gerai veikia.“

Pasak pašnekovės, iki tol dėl geriamojo vandens kildavo įvairių problemų – trūkinėjo vandens tiekimo trasos, vandenyje buvo labai daug geležies. Kaimo gyventojai, kurie dar neprisijungę prie bendros vandentiekio sistemos, tai galės padaryti bet kada.

Direktorius Albertas Audickas sakė, kad dabar beveik visose gyvenvietėse, kurias prižiūri UAB „Kupiškio vandenys“, yra įrengtos vandens nugeležinimo stotys. Liko tik Pyragių kaimas, tačiau dėl nugeležinimo stoties statymo šiame kaime dar vyksta diskusijos: skaičiuojama, kas būtų pigiau – statyti nugeležinimo stotį ar nutiesti iš miesto vandens trasą, kuria bėgtų kokybiškas vanduo.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video