2024/05/15

Pirmasis artėjančių Kalėdų dvelksmas – iš Norvegijos

Jau tradicija tapo, kad pirmieji artėjančių didžiųjų metų švenčių pranašai Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namuose yra Rotary klubo nariai iš tolimosios Norvegijos. Jie niekada pas vaikus neatvykdavo tuščiomis rankomis, tačiau šiemet vaikų laukė ypatingos dovanos.

Svečius Vaikų globos namai pasitiko kaip ir pridera – pamažu atsinaujinantys, besitvarkantys. Užėję į vidų nuo pirmųjų žingsnių svečiai pajuto, kad čia nors ir minimaliai, tačiau yra tvarkomasi. Perdažytos sienos, sutvarkytos koridoriaus grindys, tvarkingi vaikų kambariai jau daug metų čia atvykstantiems norvegams paliko labai gerą įspūdį. „Aš manau, kad čia svarbiausi yra vaikai, – sakė Vaikų globos namų direktorius Petras Remeikis. – Vaikams labai malonu turėti dėdes ir tetas. Jie visada atveža į šiuos namus ne tik materialinius, bet ir dvasinius dalykus – bendravimą, savo širdžių šilumą. Nors jūs šiauriečiai, tačiau mums esate brangūs, nuoširdūs žmonės. Ačiū jums už tai.“

Daugiau kaip dvidešimties norvegų būryje bene pats svarbiausias žmogus yra Edrund Olaisen, nes jos dėka į Kupiškį kiekvienais metais keliauja norvegų rotariečių parama. „Smagu būti čia vėl. Jau dešimt metų mūsų širdys yra šioje ypatingoje vietoje“, – sakė E. Olaisen.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video