2024/05/13

Rinkimų aikštelėje rikiuojasi žaidėjai

Artėjant savivaldos rinkimams rajono partijos persistumdo savo „šachmatines figūras“. Iki sausio 24 dienos privaloma pateikti galutinius partijų kandidatų į rajono Tarybą sąrašus. Tačiau pokyčiai, ko gero, laukia tik „rikių“ eilėje, o „karaliai“ liks tie patys. Dvejonių kančiomis šiuo metu gyvena tik paskutine kupiškėnų viltimi žurnalistams save įvardijęs Dangirdas Mikšys – jam teks apsispręsti, su kuo eiti į savivaldos rinkimus.

Sąraše – tie patys

Kitų metų vasario 27 dieną gyventojai turės progą parodyti savo valią savivaldybių rinkimuose. Rajono partijų vadovai jau dabar rengia savo kandidatų sąrašus ir per mėnesį jį turės įteikti Lietuvos vyriausiajai rinkimų komisijai. Kol kas nė viena jų galutinio varianto „Kupiškėnų mintims“ nepateikė, tačiau preliminarius duomenis partijų vadovai visgi atskleidė.

Kiek daugiau nei 30 kandidatų savo sąraše yra numatęs Tėvynės sąjungos Kupiškio skyrius. Tačiau, pasak šios partijos pirmininko Valentino Beinorio, visi pretendentai į rajono Tarybą nebe pirmus metus tokiuose rinkimuose dalyvaujantys asmenys.

„Sąraše bus visi dabartiniai mūsų partijos Tarybos nariai. Mes manome, kad dirbome gerai, todėl galime ir toliau tęsti savo darbus. Ne mažiau patikimi ir kiti mūsų sąrašo nariai – tai Kupiškiui gerai pažįstami žmonės, nebe pirmą kartą aktyviai dalyvaujantys rinkimuose bei politinėje partijos veikloje“, – sakė V. Beinoris.

Paklaustas apie pirmąjį partijos sudaryto sąrašo penketuką, pirmininkas teigė, kad visus kandidatus į vietas galutinai artimiausiu metu dar turės sustatyti partijos valdyba. Tačiau pirmininkas nepaneigė, kad tarp lyderių bus jis ir pastaruoju metu aktyviai visuomenėje besirodantis Tėvynės sąjungos narys Dainius Bardauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video