2024/05/14

Lygiai po metų – atpildo valanda

Byloje, kurioje migonietis Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kelių patrulis Robertas Strolia buvo kaltinamas ties Nociūnų kaimu mirtinai sužalojęs du žmones ir jais nepasirūpinęs, padėtas taškas. Visus metus trukusio teismo metu kurpęs įvairias versijas, pareigūnas bausmės neišvengė. Jam skirtas trejų metų laisvės atėmimas ir piniginė bauda bei trejiems metams atimta teisė vairuoti.

Lapkričio 18 dieną suėjo metai, kai dviem Nociūnų kaimo gyventojams kelionė vienu dviračiu baigėsi tragiškai. Juos kelyje ties Nociūnais tamsiu paros metu partrenkė ta pačia kryptimi važiavęs R. Strolios vairuotas automobilis. Penkiasdešimtmetis Petras Vanagas po patirto smūgio mirė vietoje, o aštuoneriais metais vyresnė jo kaimynė Marė Alvyra Leikaitė mirė vežama į ligoninę.

Po metų, lygiai tą pačią dieną, eismo įvykio kaltininkas sulaukė teismo nuosprendžio dėl padaryto nusikaltimo. Šis Utenos apskrities VPK kelių patrulis pripažintas kaltu.

Nuspręsta, kad kaltinamasis avarijos metu nesilaikė saugaus eismo taisyklių ir padaręs autoįvykį paliko nelaimės vietą bei nepasirūpino M. A. Leikaitės gyvybe.

Ištyręs įrodymus ir išklausęs liudininkų parodymus teismas skyrė kaltinamajam trejų metų laisvės atėmimą, bausmę atliekant atviroje kolonijoje. Taip pat jam skirta 5 800 litų bauda ir trejiems metams atimta teisė vairuoti transporto priemonę. Iš R. Strolios bus išieškoti dar 238 litai teismo išlaidoms atlyginti.

Šis nuosprendis gali būti apskųstas per 20 dienų Panevėžio apygardos teismui.

Be to, kaltinamojo iškeltos versijos, kad esą jis nedalyvavo eismo įvykyje, o tebuvo keleivis, kad neva jo automobilį vairuodamas Žaidelių kaimo gyventojas Petras Petrulis nutrenkė stirną ir taip aplamdė mašiną, teismo neįtikino. Šią versiją paliudijusio žaideliečio Elfaizo Ismailovo taip pat laukia tyrimas dėl galimai padaryto nusikaltimo – melagingų parodymų.

Bylą tyrusi teisėja Irena Pocevičienė „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad R. Strolios byla užsitęsė dėl liudytojų gausos ir paties kaltinamojo keliamų versijų. Tačiau ši byla, anot jos, nėra itin išskirtinė. Žmonių dėmesio ji sulaukė dėl tragiškų pasekmių ir dėl to, kad teisiamasis – policijos pareigūnas.

Nukentėjusioji Petro Vanago motina Aldona Vanagaitė, dalyvavusi visuose teismo posėdžiuose, nuosprendžio dieną nedalyvavo. Kaip pasakojo jos kaimynai, moteris savo sūnaus mirties metinių dieną pasijuto prastai ir liko namuose.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video