2024/05/14

Po grėsmingu raginimu slypi pinigai

Ši savaitė daugumai daugiabučių namų gyventojų prasidėjo nelabai maloniai. Žmonės pašto dėžutėse rado ant firminio Nacionalinio nuomonių centro lapo parašytą raginimą dėl namo renovacijos darbų. Ne vienam pamačius tokį oficialų raginimą, kuris netgi su projekto vadovo parašu, įmonės antspaudu, kilo nemalonūs jausmai.

Ragina nedelsti

Rašto jau pirmas sakinys teigia, kad vykdoma jūsų daugiabučio namo butų savininkų ir gyventojų apklausa dėl namo atnaujinimo darbų. Gyventojai savo nuomonę prašomi pareikšti nedelsiant. O kad žmogelis dar neatgavęs amo pasijustų ne tik kaltas, kad delsė, primenama, jog namo ateitis – jo rankose. Nuomonę prašoma pareikšti SMS žinute trumpuoju numeriu, prie kurio pažymėta maža žvaigždutė. Tik bent kiek susigaudantis žmogus raštų ir nuorodų vingrybėse atkreips dėmesį, jog tokia apklausa jam kainuos ne 5,88 Lt, o su PVM mokesčiu – 7,11 Lt.

Kiek kartų galima pareikšti nuomonę, tame lape nenurodoma.

Apklausos neatlieka

Bene daugiausiai su daugiabučių namų renovacija reikalų turi ir apie tai paaiškinti gali Aplinkos apsaugos ministerijai pavaldi Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra (BUPA). Ji vykdo daugiabučių namų modernizavimo programą.

Pasak BUPA Būsto skyriaus viešųjų ryšių specialisto Einaro Burkšo, jie su vykdoma apklausa niekaip nesusiję. Pirmą kartą apie šią įmonę sužinojo prieš mėnesį, kai gavo iš gyventojo atsiųstą dokumentą, kur buvo panašaus turinio raginimas dėl namo renovacijos darbų, kurį pasirašė Būsto renovacijos valdyba. „Mes kreipėmės į policiją, prašėme išsiaiškinti, ar nėra nusikalstamos veikos, – sakė E. Burkšas. – Policija atlikusi tyrimą pranešė, kad jokios nusikalstamos veikos neįžvelgia. Tuomet buvo susisiekta ir su apklausą organizavusios įmonės vadovu. Buvo sutarta, kad jie pasikeis įmonės pavadinimą, todėl dabar vadinasi Nacionaliniu nuomonių centru.“

Pasak E. Burkšo, jų žiniomis, tokia apklausa vyksta visoje šalyje, nes išsiuntinėta apie 600 tūkst. lapelių. „Dabar į policiją nesikreipėme, – sakė pašnekovas. – Tai reklama daugiabučių renovacijai, nors ir nelabai tinkama.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video