2024/05/13

Subyrėjo valdančioji Tarybos koalicija

Pirmadienį ryte rajono Savivaldybės tarybos valdančioji koalicija paskelbė viešą pareiškimą, kad nutraukia koalicinę sutartį su Darbo partija.

2007 metais kovo 6 dieną buvo pasirašytas koalicinis susitarimas tarp rajono Valstiečių liaudininkų sąjungos, Socialdemokratų partijos ir Darbo partijos, kuris iki šio pirmadienio galiojo.

Kaip nurodė likę koalicijos partneriai, viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios ir buvo nutrauktas susitarimas – „darbiečio“ Virginijaus Andrijausko kyšio paėmimo istorija.

Pasak pareiškėjų, buvo pakankamai laiko, kad būtų galima sudėlioti taškus – tyrimas baigtas, be to, ir pats V. Andrijauskas pokalbio metu su Jonu Jaručiu prisipažino, kad kyšio ėmimo istorija yra ne iš piršto laužta.

Pasak J. Jaručio, politikui keliami kiti reikalavimai, nei eiliniam piliečiui, todėl visa jo veikla turi būti nepriekaištinga.

Laikinai einantis Darbo partijos Kupiškio r. skyriaus pirmininko pareigas Aidas Mikėnas sakė, kad pasirašant koalicinę sutartį buvo numatytas punktas, jog reikalui esant sutartis gali būti nutraukta. „Suprantama, kad, jeigu kažkurie iš partnerių trukdo koaliciniam darbui vykdant bendrą programą, yra galimybė tokią sutartį nutraukti. Nutraukiant sutartį jokių pykčių nebuvo“, – sakė A. Mikėnas.

Pasak socialdemokrato Jono Blaževičiaus, kiekvienas Tarybos narys turi teisę prisijungti prie koalicijos, tik kažin ar kas labai skubės, nes liko nedaug laiko iki rinkimų. „Nemanau, kad koalicinės sutarties nutraukimas su Darbo partija reiškia, jog nebus ieškoma bendrų sutarimų balsuojant, – sakė J. Blaževičius. – Nors rajono Taryboje nebeliko daugumos, tačiau dar yra Tarybos narių, kurie galbūt gali prisijungti prie koalicijos“.

Pasak nepartinio rajono Tarybos nario Povilo Gurklio, toks koalicinės sutarties nutraukimas turi du variantus: arba tai padaryta žiūrint į ateitį, arba pasielgta labai neišmintingai. Kvaila būtų pirmiausiai nutraukti sutartį, o paskui ieškoti, kas prie jos prisijungs. „Pats ten tikrai nesisiūlysiu. Visada balsavau, kaip liepė protas ir sąžinė. Mano sprendimų neįtakojo nei pozicija, nei opozicija“, – sakė P. Gurklys.

Nepartinė rajono Taryboje yra ir Milda Narmontienė. „Manau, kad čia koalicijos reikalas. Tai daroma dėl politinių sumetimų, o ne dėl rajono gerovės interesų, – sakė M. Narmontienė. – Partiškumas daugiau trukdo nei padeda. Visada palaikau tuos sprendimus, kurie yra geri, ir visai nesvarbu, kas juos pateikė – pozicija ar opozicija. Reikia mažiau politikuoti, o žiūrėti bendrų interesų“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video