2024/05/15

Mokyklų vadovų partijos nebevilioja

Praeityje savo kandidatūras į savivaldybių tarybų rinkimus aktyviai keldavę rajono pedagogai prieš šiuos rinkimus visiškai nurimę. Iš mokyklų vadovų partijoms dar priklauso vos pora mūsų mokyklų vadovų bei keletas mokytojų. Savo narystę iš politinių sąrašų išsibraukę švietimiečiai teigia, kad tokiu metu geriausia partija – mokykla. O, be to, kam kandidatuoti, jei mokyklos direktorius negali eiti tarybos nario pareigų.

Partinių – nebedaug

Pavarčius praeityje vykusių savivaldybių tarybų rinkimų sąrašus, juose buvo galima rasti beveik visų mūsų rajono mokyklų vadovų pavardes. Su Lietuvos krikščionių demokratų partija kažkada į rinkimus ėjo Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos direktorius Algirdas Venckus, su socialdemokratais – Salamiesčio pagrindinės mokyklos vadovas Dalius Žvybas, su Lietuvos centro sąjunga – Alizavos pagrindinės mokyklos direktorius Gintaras Paškauskas, Tėvynės sąjungos sąrašuose kadaise figūravo Adomynės pagrindinės mokyklos direktorės Danguolės Mašauskienės bei Kupiškio L. Stuokos – Gucevičiaus gimnazijos vadovo Virgilijaus Žilinsko kandidatūros.

O šiandien Kupiškio rajone veikiančių partijų skyriai savo tarpe tebeturi vos pora mokyklų vadovų. Jau seniai Lietuvos liberalų sąjūdžiui priklauso Kupiškio Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos vadovas Rimvydas Latvys. Socialdemokratų idėjas tebepalaiko Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos direktorė Vanda Vanagienė.

Pastaroji „Kupiškėnų mintims“ teigė, kad partijos veikla jai tikrai netrukdo.

„Niekados nesu jautusi spaudimo iš kitoms partijoms priklausančių rajono Savivaldybės vadovų ar darbuotojų. Manyčiau, kad mokytojas partijai – naudingas. Jis, turėdamas pedagoginių ir psichologinių žinių, geba geriau susitarti su įvairaus amžiaus ir iš įvairių socialinių sluoksnių atėjusiais žmonėmis priimant spendimus, kuriant strategiją. Be to, mokytojai moka daug ir ištvermingai dirbti. Netgi jei jiems už vieną ar kitą darbą neatlyginama“, – savo nuomonę dėstė socialdemokratų partijos narė.

Anot jos, Savivaldybės tarybos narė, Švietimo, kultūros ir teisėsaugos komiteto pirmininkė Skaistutė Paulauskienė – puikiausias pavyzdys, ką gali politikoje nuveikti mokytojas.

Galima daug ką nuveikti

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio veikloje dalyvaujantis Kupiškio P. Matulionio pagrindinės mokyklos direktorius Rimvydas Latvys į politiką įsijungė dar dirbdamas mokytoju. Tačiau ir tapęs mokyklos vadovu savo narystės partijoje neatsisakė.

„Partijai būtina turėti įvairių sričių specialistus, kurie savo profesionaliomis žiniomis prisidėtų kuriant žmonių gerovę. O mokytojai yra aktyvūs visuomeniniame gyvenime – daugelis rajono renginių taip pat neapsieina be šių žmonių. Juk visi buvome mokiniai, ir mokytojai vienokį ar kitokį indėlį į mūsų mąstyseną, išsilavinimą, pasirinktą kelią vis dėlto įnešę“, – savo nuomonę išsakė R. Latvys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video