2024/05/16

Norvegai siūlo draugystę ir specialistų mainus

Dvi dienas – pirmadienį ir antradienį Kupiškyje viešėjo keturi norvegai iš tolimosios Froya salos (Norvegija). Juos lydėjo jau daug metų Norvegijoje gyvenanti kupiškėnė Vida Zubaitė-Bekken.

Svečiai pasakojo, kad kasmet pas juos atvyksta vis daugiau žmonių iš Lietuvos, todėl jie norėtų patys pamatyti ir sužinoti, iš kokios šalies atvyksta nauji žmonės.

Kadangi svečių tarpe buvo žmonių, kurie susiję su švietimu ir kultūra, jie labiausiai ir domėjosi būtent šiomis sritimis.

„Esu mokyklos direktorius, kurioje mokosi 375 mokiniai, iš jų – 8 lietuviai. Mane domina jūsų švietimo sistema, įdomu sužinoti, kokių kalbų pas jus papildomai mokosi vaikai“, – sakė Morten Standsta.

Kitas svečias, Jan Otto Fredaysvil, yra projekto „Kelyje į ateitį“ vadovas. Jis 16 metų buvo Froya regiono meras ir keletą metų dirbo parlamente. Dabar vykdant šį projektą padeda atvykėliams iš kitų šalių integruotis į vietinę bendruomenę. „Mes norime patys pamatyti, kur ir kokiomis sąlygomis iki atvykstant pas mus dirbo jūsų šalies žmonės, koks čia yra gamybos lygis“, – sakė J. O. Fredaysvil.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video