2024/05/14

Bylos nagrinėjimas sudomintų ir detektyvų mėgėjus

Nuo kraupios avarijos ties Nociūnų kaimu, kai automobilis nutrenkė ir mirtinai sužalojo du žmones, baigia praeiti visi metai. Tačiau dėl šio įvykio kaltinamas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių patrulis, migonietis Robertas Strolia vis dar bando teismui papasakoti kažkokią, tik jam vienam žinomą istoriją. Tuo tarpu į nukentėjusiųjų pusę stoję gyventojai nebeslepia savo pašaipų įtariamojo elgesiui. Migoniečiai kalba, kad pareigūnas jau dabar akiplėšiškai visiems giriasi iš šios balos išlipsiąs sausas.

Baigtį vertina pesimistiškai

Policijos pareigūnai praėjusiais metais lapkričio mėnesį įvykusią avariją ties Nociūnais vadina niekuo neišsiskiriančiu įvykiu jų darbe. Tačiau tuo, kaip rutuliojasi šios bylos nagrinėjimas Kupiškio apylinkės teisme, nesistebėti negalima. Ironiškų replikų nebetramdo ir į kiekvieną teismo posėdį atvykstantys klausytojai – nukentėjusiųjų draugai ir artimieji.

Prieš paskutinį teismo posėdį, vykusį praėjusį ketvirtadienį, su „Kupiškėnų mintimis“ kalbėję avarijoje žuvusiosios Marės Alvyros Leikaitės ir Petro Vanago pažįstamieji įsitikinę, kad R. Stroliai visgi pavyks išvengti bausmės. Visa ši byla, anot jų, jau panaši į spektaklį, o kaltinamasis itin pasitiki savo teisingumu.

„Jūs pasižiūrėkit į patį R. Strolią- jau visam teismui vadovauja. Ne kiek prokuroras ar advokatas kalba, kiek jis pats liudininkus tardo“, – prieš paskutinįjį posėdį už teismo salės durų kalbėjo susirinkusieji.

Dėl bylos baigties pesimizmo neslėpė ir pati P. Vanago motina Aldona Vanagaitė. Senyvo amžiaus moteris dejavo likusi visiškai viena. Nors sūnus ir išgerdavo, motinai jis buvo didžiausias ramstis.

Liudininkai sukėlė įtarimų

Be bylos nukentėjusiųjų ir jų nemažos palaikymo komandos į paskutinįjį teismo posėdį buvo pakviesti dar keturi liudininkai.

Pirmiausia savo parodymus davė Žaidelių kaimo gyventojas Adolis Barkauskas ir Žilvinas Navickas. Šie vyrai pažinojo to paties kaimo gyventoją Petrą Petrulį, kurį R. Strolia apkaltino tą nelemtą praėjusių metų lapkričio naktį sėdus už jo automobilio vairo ir padarius avariją.

Jau anksčiau „Kupiškėnų mintys“ rašė, kaip kaltinamasis teisinosi esą sėdėjęs keleivio pusėję, maigęs telefono klavišus ir net nepastebėjęs, ką jo iki tol nepažinotas vairuotojas nutrenkęs. Ši versija buvo iškelta tik mirus P. Petruliui.

Tačiau duoti parodymų teismui atvykę liudininkai iš Žaidelių dar labiau supainiojo šią bylą. Kartu su P. Petruliu išgerdavęs ir kartais jį savo namuose priglausdavęs A. Barkauskas, pasirodo, iki šiol nežino, kad jo draugas jau senokai miręs.

O kartu su tariamu R. Strolios vairuotoju pas Žaidelių kaimo ūkininką dirbęs Ž. Navickas iš jaudulio taip ėmė painiotis, kad susirinkusiesiems kilo įtarimų, jog šis liudininkas gali būti papirktas. Pradžioje jis užtikrino, kad iš matymo pažįsta R. Strolią, o vėliau negalėjo pasakyti nei kur, nei kada jį matęs.

Vyriškis itin sutriko ir klausiamas apie P. Petrulio pažintis Anykščių rajone. Jo teigimu, bendradarbis ten turėjo draugų ir kartais juos lankydavo, bet konkrečių šių kelionių aplinkybių įvardinti negalėjo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video