2024/05/03

Ministrą sudomino „Sodros“ pastato remontas

Ketvirtadienį su trumpu darbiniu vizitu Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV) Kupiškio skyriuje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, jo patarėjas Tomas Čepononis ir VSDFV ūkio valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Petras Maždžierius.

Ministro kelionės darbotvarkė buvo labai įtempta. Pirmasis jo sustojimas ir buvo Kupiškyje, nes vėliau dar laukė vizitai Ukmergės ir Kaišiadorių „Sodros“ teritoriniuose padaliniuose, kuriuose taip pat planuojama vykdyti pastatų renovacijos darbus.

„Mano kelionės tikslas – labai paprastas ir buitinis, – sakė ministras. – Kadangi numatomi pradėti naujojo „Sodros“ pastato remonto darbai, norėjau savo akimis pamatyti, ar reikalingos kitos patalpos, ar tikrai tokia sudėtinga situacija, kad dirbti senosiose nebeįmanoma“.

Ministras kartu su jį lydinčiais asmenimis pirmiausiai apžiūrėjo dabartines „Sodros“ patalpas – ėjo į kiekvieną kabinetą, kalbėjo su darbuotojais, domėjosi, kiek per dieną čia apsilanko žmonių.

Dabar „Sodros“ Kupiškio skyriuje yra 30 etatų. Patalpų bendras plotas apie 700 kv. m.

Pasak laikinai einančios „Sodros“ Kupiškio skyriaus direktorės pareigas Birutės Kuliešienės, dabartinės patalpos nepritaikytos aptarnauti žmones su negalia: “ Mūsų darbuotojos turi su dokumentais eiti į lauką, kad galėtų aptarnauti neįgalų žmogų, – pasakojo apie bėdas B. Kuliešienė. – Neįgalusis negali su invalido vežimėliu patekti į pastatą, nes nėra įrengtų specialių pandusų“.

Pradėjus vardinti, kiek kvadratinių metrų pagal galiojančias taisykles turėtų būti skirta kiekvienam darbuotojui, ministras nutraukė kalbas: „Ne vien nutarimai svarbu – yra gyvenimas, kuris padiktuoja savas taisykles, juolab kad reikia taupyti“.

Ministras apžiūrėdamas pastatą pabendravo tik su vienu čia tuo metu buvusiu klientu – Kupiškio rajono neįgaliųjų draugijos pirmininke Brone Kaleinikoviene, kuri sakė, jog dabar daugeliui vyresnio amžiaus ar turinčių negalią žmonių labai sunku pasiekti „Sodros“ darbuotojų kabinetus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video