2024/05/03

Marių pakrantės spindi švara

Praėjusį penktadienį kupiškėnus Savivaldybė, įgyvendinanti projektą „Subalansuota turizmo plėtra prie Kupiškio marių (Lietuva) ir Lubano ežero (Latvija)/STELLA“, antrą kartą kvietė į talką tvarkyti Kupiškio marių teritorijų, kuriose pagal šį projektą yra įrengtos poilsio aikštelės.

Pirmoji talka, vykusi pernai rugsėjo 25 d., buvo kur kas gausesnė ir baigėsi garsiuoju „kupiškėniško sultinio“ skandaliuku.

Šįkart į kvietimą atsiliepė tik nedidelis būrelis žmonių. Buvo atvykę ir keli talkininkai iš Latvijos.

Kai kas replikavo, kad žmonėms ūpą talkininkauti kaip tik ir užgesino minėtas skandaliukas – niekas nenori būti linksniuojamas per televizijas. (O gal paprasčiausiai vėl buvo parinktas netinkamas laikas. Juk 14 val. dar dirba visos įstaigos. – Aut. past.)

Nepaisant visko, talka įvyko. Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas talkininkams išdalino šiukšlėms rinkti maišus ir perspėjo, kad marių pakrantės tikrai švarios. Akyliau apsidairyti reikėtų nebent apie piliakalnį.

Gal taip švaru buvo dėl to, jog tądien apie marias šiukšles aprinkti jau buvo spėję ir mokiniai.

Iš tiesų šiukšlių reikėjo ieškoti tarsi per padidinamąjį stiklą. Gausesnį laimikį pavyko rasti tik giliau į šaltalankio krūmus įlindus. Kad taip visada būtų!

Pakalbinta projekto kordinatorė, Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus specialistė Asta Visockienė papasakojo, kad projektas „Stela“ baigsis kitų metų kovą. Tačiau jau galima apibendrinti ir kai kuriuos jo rezultatus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video