2024/05/15

Mokiniai laukia naujos futbolo aikštelės

Praeiviai Vilniaus g., prie Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, pastebi jos kieme sustumdytas žemes, triūsiančius darbininkus. Ne vienam kyla klausimas, kas gi čia bus. Tuo pasidomėjo ir „Kupiškėnų mintys“.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas paaiškino, kad buvusioje gimnazijos sporto aikštelėje įrenginėjama aptverta dirbtinės dangos futbolo aikštelė. Jai įrengti reikia gero pagrindo. Tą pagrindą ruošia Panevėžio regiono keliai, VĮ Kupiškio kelių tarnyba. Šiuos darbus finansuoja rajono Savivaldybė. Jiems yra skirta apie 30 tūkst. litų. Visa kita yra finansuojama iš Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos vyriausybės lėšų.

Rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas džiaugėsi, kad Kupiškyje atsiras antra (kai kurie rajonai dar neturi nė vienos) dirbtinės dangos futbolo aikštelė. Pirmoji buvo įrengta 2007 m. lapkritį Kupiškio Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos kieme. Čia labai mėgsta leisti laisvalaikį vaikai. Netgi ne visada visi norintys gali joje pagainioti futbolo kamuolį. Atsižvelgus į tai pasistengta, kad rajone atsirastų dar viena tokia aikštelė. Tad rajono Kūno kultūros ir sporto centras, Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyrius, pati Savivaldybės administracija teikė paraiškas Departamentui dėl dar vienos dirbtinės dangos futbolo aikštelės įrengimo. Kad būtų gautas finansavimas, Savivaldybei tarpininkavo Lietuvos futbolo federacija.

Pasak Z. Paulausko, pirmą kartą teikiant paraišką dėl tokios aikštelės įrengimo Federacija buvo patarusi paraiškoje Departamentui paminėti ir tokį faktą, kad iš Kupiškio yra kilęs tuometinis Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Gediminas Paulauskas. Taip buvo ir padaryta.

Pašnekovo žiniomis, Departamentas Kupiškio gimnazijos dirbtinės dangos futbolo aikštelei įrengti yra skyręs apie 110 tūkst. litų. Darbai turėtų būti baigti šių metų spalio 1 d.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video