2024/05/18

Uošvės Liežuvyje vyksta nelegalios pramogos

Kupiškio jaunimas atranda naują pramogą – pasivažinėjimą automobiliais Kupiškio marių saloje. Tokias ralio lenktynes užfiksavo čia pailsėti susirinkę jaunuoliai. Jie stebėjosi, kodėl rajono valdžia, investuodama milžiniškus pinigus į Lėvens užtvankos pakrančių grožį, nepasirūpino jų apsauga.

Įamžino nelegalų pasivažinėjimą

Pasirodo, kupiškėnai be reikalo jaudinosi, kad prieš savaitę šventę Kupiškio marių saloje surengę Lietuvos baikeriai nusiaubs šį unikalų gamtos kampelį. Pavojus tyko visai čia pat – Uošvės Liežuvį aptiko patys mūsų rajono gyventojai. Čia slapta ėmė lankytis automobilių sportą pamėgęs jaunimas.

Į redakciją kreipėsi būrelis jaunuolių, kurie nufotografavo vieną tokių pramogautojų. Jų nuotraukose užfiksuotas mėlynos spalvos automobilis, dideliu greičiu skriejęs salos kalneliais ir takeliais.

„Tai puiki pramoga, kas mėgsta ekstremalų sportą – saloje puikios sąlygos pasivažinėti automobiliais ar krosiniais motociklais. Tačiau gaila gamtos. Manau, valdžia turėtų pasirūpinti, kad čia neįvažiuotų jokios transporto priemonės“, – sakė su „Kupiškėnų mintimis“ kalbėjęs, prisistatyti nepanoręs jaunuolis.

Ir iš tiesų, įvažiavimas tiltu į salą šiuo metu – visiškai laisvas. Čia nėra nei užtvaro, nei draudžiamųjų kelio ženklų. Nors anksčiau „Kupiškėnų mintims“ tvarkomą salą aprodę valdžios atstovai tvirtino, kad šis gamtos kampelis bus itin saugomas nuo civilizacijos poveikio. Mat salos dendroparke auga 46 rūšių, porūšių, formų ir veislių medžių bei krūmų.

Policija – bejėgė

Apie nelegalias pramogas saloje pasakojo ir šalia įsikūrusių svečių namų „Kupiškio marių vila“ darbuotojai. Jie teigė pastaruoju metu dažnai matantys vos sutemus į Uošvės Liežuvį atvykstančius automobilius.

„Mašinų atvažiuoja nemažai – dalis jų sustoja šalia esančioje aikštelėje, bet kai kurie susigundo įvažiuoti ir į pačią salą. Dažniausiai tokie ekstremalai pasirodo sutemus. Buvo čia užsukusi ir policija“, – sakė vienas vilos darbuotojų.

Tačiau Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas teigė, kad policija čia – bejėgė.

„Anksčiau čia buvo ir užtvaras, ir ženklai. O visai neseniai buvome nuvykę į salą ir jų jau neberadome, todėl mes nubausti vairuotojų negalime. Gal tik aplinkosaugininkai gali drausminti šalia vandens telkinio atvykstančius transporto priemonių savininkus.

Kaip suprantame, šiuo metu saloje tebevyksta projekto darbai ir čia įvažiuoja juos atliekanti technika. Bet galbūt reikėtų nors laikinai pastatyti motorizuotoms transporto priemonėms eismą draudžiantį ženklą. O juos seniūnijose turi pastatyti seniūnai“, – kalbėjo L. Dovydėnas.

Nežinojo

Tačiau Kupiškio seniūnijos vadovas Julius Vytautas Semėnas, kaip ir kiti rajono valdžios atstovai, tik iš žurnalistų sužinojo apie Kupiškio marių saloje vykstančias jaunimo lenktynes automobiliais.

Plačiau „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video