2024/05/18

Meilė degina ir namus

Kartais meilė būna tokia karšta, kad liepsnoja ir namai. Ir tai tikrai ne vaizdelis iš meksikietiško serialo – tokie nuotykiai vyksta Subačiaus miestelyje. Ir čia pagrindinius vaidmenis atlieka ne su makiažu pabundančios gražuolės, o iš meilės trikampio nebeišsipainiojantys asocialūs gyventojai.

Du padegimai per savaitę

Subačiaus miestelyje antrą kartą per tą pačią savaitę bandyta padegti gyvenamąjį namą. Jame gyvenanti dvidešimt ketverių Liudmila Ch. į policiją paskutinį kartą kreipėsi praėjusį šeštadienį. Mergina pasakojo, kad rugpjūčio 20-osios vakarą, prieš pat vidurnaktį, pastebėjo nuo jos kiemo nubėgančius du vyrus. Apžiūrėjusi namą pamatė dyzeliniu kuru apipiltą namo, kuriame gyvena kartu su tėvais ir mažamečiu savo sūnumi, sieną.

Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas to paties kaimo gyventojas Sigitas M., gimęs 1977 metais. Šis vyras dėl bandymo padegti savo buvusios sugyventinės Liudmilos Ch. namus suimamas jau antrą kartą. Pirmą kartą suniokoti svetimą turtą jis kėsinosi rugpjūčio 18 dieną. Tuomet ugnis apgadino namo skliautą ir duris.

Nubausti padegėją policijai bus ne taip ir lengva – šis vyras gali būti iš dalies nepakaltinamas. Jam reikalinga psichinė ekspertizė. Vyras turi protinį neįgalumą.

Drumsčia kaimo ramybę

O visa ši istorija prasidėjo dėl sudėtingų meilės santykių. Ironizuojant galima būtų pasakyti, kad Sigitą M. iš proto išvarė ir į nusikaltimus pastūmėjos pas kaimyną išėjusi pati jo mylimoji Liudmila Ch.

Ši, kurį laiką gyvenusi su Sigitu M. ir auginusi du bendrus vaikus, vieną dieną pasidavė kaimyno Viganto G. kerams ir paliko savo sugyventinį. Nuo tada žinios apie šį meilės trikampį sklinda ne tik pačiame miestelyje, bet ir tam tikrose institucijose.

Subačiaus miestelio tvarką prižiūrintis Kupiškio r. policijos komisariato Viešosios tvarkos tyrėjas Sergiejus Šukys jau pavargo vykti į Liudmilos Ch. šeimyninius konfliktus.

„Su tais gyventojais tikrai turime problemų. Tai išgeriantys, protiškai atsilikę, bet meilės ištroškę žmonės“, – su trupinėliu humoro Subačiaus miestelyje nerimstančius asmenis apibūdino tyrėjas. Pasak jo, jei ne šie gyventojai, senas miestelis Subačiaus seniūnijoje būtų visiškai apmiręs. O Liudmila Ch. ir jos du vyrai dažnai patys nesugeba išsiaiškinti savo santykių ir kviečiasi į pagalbą policijos pareigūną.

„Kitos šeimos savo problemas išsisprendžia pačios, o čia – kas ko ir kviečiasi policiją – patys juk nei rašyti, nei skaityti nemoka. Taip ir tenka kariauti su ta kompanija. Rūpesčiai dėl jų vaidų jau iki gyvo kaulo nusibodę – tai Liudmila Ch. su vienu pagyvena, tai su kitu, o meilužiai jai ne tik namus padeginėja, langus išdaužo ir kitaip keršija“, – sakė S. Šukys.

Kaimo įžymybė

Subačiaus seniūnijos socialinė darbuotoja Rima Ragauskienė atsisakė apibūdinti Liudmilą Ch. ir jos mylimuosius, esą tai konfidenciali informacija. O problemų, anot jos, turi daugelis šeimų.

Tačiau Subačiaus miestelyje sutikti gyventojai tiesiog žerte žėrė būdvardžius savo kaimelio senbuvei apibūdinti.

„Žinote, septyniasdešimt metų gyvenu – visko mačiau, bet tokios pasileidusios moters dar neteko regėti“, – atsiduso gatvėje sutikta moteris.

Liudmilos vardas šiame miestelyje, pasak gyventojų, virto bendriniu nepadorios moters pavadinimu.

Kita netoli straipsnio herojės gyvenanti kaimynė pasakojo, kad ši gyvenanti ne su vienu, o su keliais vyrais. Ir jie puikiai pasidalina savo moterį.

O jei kam reikia moteriško guolio, sugyventiniai savo Liudmilą parduoda ir už butelį alaus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video