2024/05/18

Regatos dalyviams vėjas buvo palankus

Šeštadienį Kupiškio marias buvo okupavę buriavimo mėgėjai. Čia keturioliktąjį kartą vyko „Kupiškio marių regata – 2010“. Įvairiose laivų klasėse varžėsi 14 sportininkų iš Biržų, Panevėžio, Pasvalio ir Kupiškio.

Regata prasidėjo ne tradiciškai. Po rajono mero Jono Jaručio sveikinimo ir palinkėjimų buriuotojams, kad pūstų geras vėjas, vyko parodomosios vikingų valčių varžybos. Rungėsi svečių iš Birštono ir kupiškėnų komandos, kuriose buvo po 16 irklininkų. Pergalę šventė labiau patyrę birštoniečiai.

Regatos pradžią paskelbė tarptautinės kategorijos teisėjas iš Panevėžio Jonas Rozis ir Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas.

Regatos nugalėtojai paaiškėjo po keturių plaukimo etapų.

Burlenčių klasėje (iki 40 m.) nugalėtoju tapo panevėžietis Jonas Rozis. Antras liko pasvalietis Vaidotas Gikys, o trečias – Robertas Platkauskas iš Panevėžio.

Tokioje pat laivų klasėje (per 40 m.) visi prizininkai buvo biržiečiai. Pirmąją vietą užėmė Vitalijus Jasiūnas, antrąją – Jonas Kučinskas, trečiąją – Jonas Mažuika.

Laisvos gamybos ir turistinių jachtų klasėje laurus nuskynė kupiškėnas Saulius Balys, antrąją vietą užėmė taip pat mūsų kraštietis Gediminas Baltušis, trečias liko panevėžietis Eimantas Deksnys.

Šverbotų klasėje nugalėjo Zenonas Valkūnas iš Panevėžio, antrąją vietą užėmė kupiškėnas Audrius Liaudanskas, trečiąją – panevėžietis Egidijus Launikaitis.

Visi nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti atitinkamos prabos medaliais. Pirmąsias vietas laimėjusieji dar gavo po deivės Nikės skulptūrėlę. Biržietis V. Jasiūnas buvo apdovanotas taure kaip absoliučiai geriausias šių varžybų dalyvis. Jis nėra praleidęs nė vienos Kupiškio marių regatos. Jauniausio regatos dalyvio prizas atiteko A. Liaudanskui (g. 1984 m.), o vyriausiojo – Gediminui Jackūnui (g.1946 m.).

Be čia paminėtų kupiškėnų, mūsų kraštui dar atstovavo ir Gintaras Canderis.

Audrius Liaudanskas Kupiškio marių regatoje dalyvavo antrąjį kartą. Plaukė „Lazer“ klasės laivu. Nors gyvena ir dirba Vilniuje, varžybose atstovauja Kupiškiui – gimtajam savo miestui. „Buriuoju nuo vaikystės. Noriu palaikyti kupiškėnus“, – sakė vaikinas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video