2024/05/18

Baikerių šventėje – vogti motociklai

Neseniai sutvarkytam „Uošvės liežuviui“ suteiktas pirmasis krikštas. Triukšmingai šios salos atidarymą surengė Lietuvos ir kaimyninių valstybių baikeriai. Tačiau linksmiausia turėjo būti dviems šios šventės dalyviams, kurie čia atpažino savo kadaise pavogtus motociklus.

Laikosi garbės kodekso

Šeštadienio vakarą garsas iš Kupiškio marių salos sklido kelių kilometrų spindulių. Čia savo linksmybes surengė Panevėžio baikerių klubas „Iron X“. Jų vakarėlyje svečiavosi per 20 klubų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Kupiškyje baikeriai savo šventę surengė pirmą kartą. Pasak Panevėžio klubo „Iron X“ prezidento Laisvio, šią vietą pasirinkti rekomendavo vienas klubo narių iš mūsų krašto.

„Stengiamės, kad mūsų renginiai būtų ne tik alaus gėrimas. Sugalvojame įvairių sportinių rungčių, nes apie 90 procentų baikerių yra sportuojantys žmonės. Dažnai per savo šventes žaidžiame krepšinį, žiemą – ledo ritulį“, – sakė sumo, štangos kilnojimo bei kitas rungtis „Uošvės liežuvyje“ savo svečiams pasiūlęs klubo „Iron X“ prezidentas.

Vyras teigė girdėjęs kupiškėnų būgštavimus, kad sutvarkyta sala po jų klubo renginio bus nusiaubta. Tačiau pats Laisvis užtikrino, kad baikeriai laikosi garbės kodekso – vakarėlio šeimininkams jie nedaro kiaulysčių.

„Galiu užtikrinti, kad po baikerių šventės tvarka būna daug geresnė nei po valstybinių švenčių. Mūsų svečiai mus gerbia“, – pabrėžė Laisvis.

Tačiau po to prezidentas pašmaikštavo, kad trys baikeriai gali nusiaubti vieną barą, o dešimt – visą miestelį.

Rado vogtus motociklus

Dėl svečių tvarkos ne itin priekaištavo ir Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas. Anot jo, motociklų vairuotojai nesukėlė nei muštynių, nei kokių kitų incidentų.

Tačiau būtent Kupiškyje vykusios šventės metu du jos dalyviai atpažino savo kadaise pavogtus motociklus. Tokios transporto priemonės kainuoja iki 100 tūkst. litų priklausomai nuo jos markės ir pagaminimo metų.

L. Dovydėno duomenimis, savo „plieninį žirgą“ Kupiškyje susirado lenkas. Kitas rastas motociklas buvo pavogtas prieš dvejus metus Palangoje. Kol kas vyksta tyrimas, todėl savininkai savo turto atgauti dar negali.

Paklaustas, ar nebuvo užregistruota prie vairo sėdusių neblaivių baikerių, Kupiškio rajono komisariato viršininko pavaduotojas sakė, kad daugiau problemų nei visada mūsų mieste svečiai nepridarė.

Erzino policija

Tačiau šventėje dalyvavęs kaunietis Jonas Pugevičius „Kupiškėnų mintims“ skundėsi, kad Kupiškio pareigūnų rūpestingumas sugadino jam ir kitiems baikeriams visą šventę: „Šokiravo tai, kad kituose miestuose, ypač Latvijoje, išvažiuojant iš renginio policija duoda pūsti į alkoholio matuoklį. Jei „įputi“, prašo grįžti atgal. O Kupiškyje tik palikus salą tykojo policininkai ir visiems iš eilės liepė tikrintis, ar blaivi. Gėda Kupiškio policijai – po tokio „tūso“ kvapo neturėti neįmanoma. Mes atvažiavome į jūsų rajoną, aplankėm žmones, palikome pinigus, o čia ponuliai pasipinigauti sumąstė. Gėda, kai po tokios nuostabios šventės gali susigadint nuotaiką visai dienai. Baikeriai pasipiktinę ir, jei ką policija dar ir „nuskausmino“, nes pripūtė iš vakar vakaro baliaus likučių, kitąmet į Kupiškį nebevažiuos“.

Su savo motociklu nesiskiriantis daugiau nei 10 metų kaunietis užtikrino, kad jis pats turi alkoholio matuoklį ir ant motociklo nesėda, kai šis neparodo nulių.

Baikerio biudžetas

Tačiau J. Pugevičius pridūrė, kad alkoholis – antras baikerio variklis po motociklo motoro.

„Tikras baikeris savo biudžetą skirsto taip: 33 procentai pinigų išleidžiama alui, 33 – benzinui, o likutis tenka šeimai išlaikyti. Aš galiu sutaupyti, nes alui tiek išleisti man nebereikia – jau turiu savo alaus daryklą. Taigi ne tik pats šiuo gėrimu apsirūpinu, bet ir draugus pavaišinu“, – pasakojo humoro jausmo nestokojantis kaunietis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video