2024/06/17

Kaimynų paradas sulaukė didelio dėmesio

Savaitgalį miesto gatvėmis riedėję senoviniai automobiliai, sunkvežimiai ir motociklai pritraukė minias smalsuolių. Vieni jų fotografavosi šalia šių relikvijų, kiti domėjosi techninėmis tokių transporto priemonių galimybėmis. Įspūdingą reginį kupiškėnams padovanojo kaimynai – biržiečių senovinės technikos klubas “Klasika„.

Paglostė širdis

Šeštadienį Kupiškyje buvo jaučiamas šventinis sujudimas. Per patį vidurdienį miesto centre būriavosi žmonės, laukiantys žadėto biržiečių senovinės technikos parado.

Ilgai laukti nereikėjo – vienas paskui kitą į automobilių stovėjimo aikštelę šalia Kupiškio bažnyčios suvažiavo beveik dvi dešimtys senesnių nei 30 metų automobilių, sunkvežimių ir motociklų. Juos tuoj pat apsupo būriai smalsuolių.

Ne vienas vyresnės kartos žiūrovas džiaugėsi pajutęs sielą užplūdusius sentimentus iš praeities.

“Tarybiniais laikais, kai buvo kolūkiai, tokia technika, kaip “GAZ – 63„, “GAZ – 51„ buvo mūsų kasdienybė. O šiandien – tai jau tik kolekcionierių turtas. Malonūs prisiminimai užplūsta vaikštant po šią parodą„, – sakė Kupiškyje gyvenantis Rimantas.

Be šių pašnekovo paminėtų sunkvežimių, biržiečiai Kupiškyje demonstravo tarybiniais laikais populiarias “Volgas„, “Pobiedas„, kolūkinius “džipus„ “GAZ – 69„ ir t. t.

Šerifų mašina

Smalsuolių žvilgsnius itin traukė iš JAV atgabentos mašinos. Klubo “Klasika„ prezidentas Egidijaus Einoris buvo prašomas netgi parodyti, kas slepiasi po jo amerikietiško automobilio “Mercury Comet„ (1964 m.) antvožu.

Ne mažiau dėmesio sulaukė ir iš JAV į Lietuvą neseniai atgabentas automobilis “Dodge Monaco„ (1975 m.). Jį parodoje pristatė buvęs mūsų kraštietis Antanas Valeckas, šiuo metu gyvenantis Biržų rajone.

“Šį automobilį įsigijau prieš kelerius metus, kai tik pas mus prasidėjo visa ta senovinės technikos mada. Trejus metus su savo klubo draugais jį virinau, konstravau, dažiau, kol jis tapo beveik tvarkingas. Nors iki galo dar trūksta„, – pasakojo “Dodge Monaco„ šeimininkas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video